Στις 20.00 η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

0
22

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε», ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το προγραμματικό σχέδιο του κόμματός του απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την οριστική επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη, αναμένεται να είναι οι δύο πυλώνες της ομιλίας του  Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγη ώρα από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, για το μέλλον της Ελλάδας. Με βασικό σύνθημα «Μπορούμε» ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με στόχος τις φοροελαφρύνσεις, τις επενδύσεις που θα δώσουν σημαντικό οξυγόνο στην οικονομία αλλά παράλληλα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προκειμένου η χώρα να καταστεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Η πρώτη εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη έγινε στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα». Από εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του γιατί για πρώτη φορά υπάρχει μια συστηματική και μαζική παρουσία όλου του οικοσυστήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη ΔΕΘ και δήλωσε πως το μόνο υπουργείο που θα κρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, είναι αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς θα θεσπίσει θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ που θα προϊσταται οριζόντια της ψηφιακής πολιτικής.

Αναφερόμενος στην πρόθεση του να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι ο σκοπός των διπλωματών πρέπει να είναι και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας και θα αξιολογούνται και με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα στις εμπορικές σχέσεις.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αναμένεται να κινηθεί σε έξι άξονες: Εκτός από την οικονομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όπως τα θέματα της ασφάλειας, της γραφειοκρατίας, όπως επίσης και τις γενικότερες συναλλαγές τους με το κράτος. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρουσίαση του προγράμματος του είναι να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here