Ο Τσίπρας είναι δέσμιος των ιδεοληψιών του στη Συνταγματική Αναθεώρηση

0
12
A- A+

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα» – Από την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ

«Δέσμιο των ιδεοληψιών του» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Από την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ», τόνισε ο κ. Τσιόδρας σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του, δίνοντας έμφαση και στη δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Η χώρα δεν πρέπει να χάσει κι άλλο χρόνο», κατέληξε.

Αναλυτικά, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε:

Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Από την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει. Το Ποτάμι έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή. Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Η χώρα δεν πρέπει να χάσει κι άλλο χρόνο.Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here