Δανία: Η κακοκαιρία πιθανόν ευθύνεται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

0
42

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα πάνω σε μια γέφυρα, η οποία συνδέει τα δύο μεγαλύτερα νησιά της Δανίας, ανακοίνωσε η δανέζικη εταιρεία σιδηροδρόμων DSB.

Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκινείτο με κατεύθυνση την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη όταν, εξαιτίας πιθανόν των σφοδρών ανέμων, έπεσαν πάνω της αντικείμενα και μουσαμάδες που σκέπαζαν βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με την Banedanmark, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η επιβατική αμαξοστοιχία μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

«Ακούστηκε ένας πολύ, πολύ ισχυρός θόρυβος και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε», δήλωσε στο δίκτυο TV2 ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία μαζί με την κόρη του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.35 πμ τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία προσθέτοντας ότι δυνάμεις της καθώς και μονάδες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρίσκονται επί τόπου.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το ακινητοποιημένο εμπορικό τρένο που μετέφερε συσκευασίες για την δανέζικη ζυθοποιϊα Carlsberg.

Ένας εκπρόσωπος της Carlsberg δήλωσε ότι η εμπορική αμαξοστοιχία την οποία διαχειρίζεται η DB Cargo-, το τμήμα επιμελητείας της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn, που μετέφερε προϊόντα για την Carlsberg μεταξύ της ζυθοποιίας της Fredericia και της Κοπεγχάγης–ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τη χώρα εμπόδιζε το πρωί τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν τον τόπο του δυστυχήματος. Η επιβατική αμαξοστοιχία έχει ακινητοποιηθεί πάνω στη Γέφυρα της Μεγάλης Ζώνης, όπως ονομάζεται, που συνδέει την Ζηλανδία με τη Φιονία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναμένεται συνέντευξη Τύπου όπου θα επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών.

Ένα κέντρο επιχειρήσεων στήθηκε εκτάκτως στην πόλη Νάιμποργκ στο δυτικό τμήμα της γέφυρας. Τα μοιραία δυστυχήματα είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα αυτή με το ιδιαίτερα εξελιγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η γέφυρα έκλεισε τόσο για τα τρένα όσο και για τα οχήματα προς τη Φιονία, ενώ δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της γέφυρας με κατεύθυνση την Ζηλανδία.

Η γέφυρα έχει μήκος 18 χλμ και σε αυτήν μετακινούνται καθημερινά με τρένο περίπου 21.000 επιβάτες ενώ την διασχίζουν τουλάχιστον 27.000 οχήματα. Αποτελεί τμήμα της υποδομής που συνδέει την Δανία με την Σουηδία και τη Γερμανία.

«Φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γέφυρα της Μεγάλης Ζώνης στη Δανία ως αποτέλεσμα της καταιγίδας Αλφρίντα. Οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και με τις οικογένειες και τους συγγενείς των νεκρών», ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.



Πηγή: Πρώτο Θέμα