Ζητά να παρέμβει εισαγγελέας για τις χθεσινές αιχμές Καμμένου

0
53

«Ο πρώην συνεταίρος σας είπε χθες ότι σύμβουλός σας παρεμβαίνει σε εκκρεμείς αποφάσεις. Υπάρχει ένας εισαγγελέας στον τόπο αυτό να παρέμβει; Κανείς έως τώρα δεν έχει παρέμβει για όσα ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδοτήσεις από το ίδρυμα Σόρος», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό 

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες συνεργάτες και σύμβουλοι του πρωθυπουργού παρεμβαίνουν στην υπόθεση Νοβάρτις προκαλώντας ακόμα και παραιτήσεις εισαγγελέων ζήτησε η κυρία Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε «Ο πρώην συνεταίρος σας είπε χθες ότι σύμβουλός σας παρεμβαίνει σε εκκρεμείς αποφάσεις. Υπάρχει ένας εισαγγελέας στον τόπο αυτό να παρέμβει; Κανείς έως τώρα δεν έχει παρέμβει για όσα ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδοτήσεις από το ίδρυμα Σόρος».

Πέραν αυτού η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απάντησε στην επίθεση της εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας λέγοντας «ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που γίνονται εναντίον των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα. Αλλά ήρθε η ώρα να κοιτάξετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη γιατί εσείς είστε αυτός που δεν έχει ακόμα καταδικάσει τις επιθέσεις που έγιναν σε στελέχη, βουλευτές, και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιθέσεις που προκλήθηκαν ίσως να καθοδηγήθηκαν από εσάς. Αυτός ο κύκλος βίας πρέπει να σταματήσει».

«Εντυπωσιαζόμαστε με τον τρόπο με τον οποίο λέτε τα ψέματα. Δεν διστάσατε να διαστρεβλώσετε ακόμα και την ιστορική αλήθεια. Είστε τελείως άσχετος και παράλληλα είστε και υπουργός Εξωτερικών. Η συμφωνία Οχρίδας ήταν μια εσωτερική συμφωνία κομμάτων και καμία σχέση δεν έχει με κρατική συμφωνία και την τότε κυβέρνηση Σημίτη. Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι η ΦΥΡΟΜ προέκυψε μέσα από την ενδιάμεση συμφωνία από τον Αν Παπανδρέου ενώ γνωρίζετε ότι προέκυψε το 1993 επί Μητσοτάκη. Καμία σχέση δεν είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και δεν διστάζετε να λέτε ψέματα» είπε σε άλλο σημείο.

«Μου είπατε ότι ο Ζάεφ είναι σοσιαλιστής. Είναι σοσιαλιστής και γι αυτό εξασφάλισε τα συμφέροντα για τον τόπο του με τον καλύτερο τόπο. Εσείς δεν το κάνατε. Κάθε φορά που εσείς διαπραγματεύεστε ο τόπος χάνει. Σημασία έχει τι κάνατε εσείς για την χώρα σας και όχι τι έκανε ο Ζάεφ για την δική του» είπε.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε και στα σχόλια Τσίπρα για την διαγραφή Θεοχαρόπουλου λέγοντας «Ασχοληθήκατε σε μIα τόσο σοβαρή συζήτηση με την διαγραφή στελέχους του ΚΙΝΑΛ. Δεν σας αφορά η υπόθεση. Εκτίθεστε και εκθέτετε ανθρώπους. Να είστε πιο προσεκτικός».

Τέλος επανέλαβε ότι «Η καταψήφιση αυτής της συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης γιατί δεν προστατεύει τα συμφέροντα του τόπου. Διαπραγματευτήκατε χωρίς εθνική γραμμή και συνεννόηση. Δεν θέλατε εθνικό συμβούλιο γιατί δεν θέλατε από τότε να διακόψετε την συνεργασία σας με τον κ Καμμένο. Μόνο ένα στόχο είχατε να χρησιμοποιήσετε την συμφωνία για μικροπολιτικά οφέλη. Να έχετε στο μυαλό σας ότι με την κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα. Go back κ. Τσίπρα. Τέσσερα χρόνια είναι υπέρ αρκετά και αυτό είναι λαϊκή απαίτηση»



Πηγή: Πρώτο Θέμα