«Από τότε που αποφυλακίστηκα δεν έχω βγει ούτε στη βεράντα» λέει η καθαρίστρια που μπήκε φυλακή για ένα απολυτήριο

0
72

Λίγες ημέρες προτού η Δήμητρα Τσιαντάκη- η καθαρίστρια που φυλακίστηκε γιατί πιάστηκε με πλαστό απολυτήριο δημοτικού!- βρεθεί ενώπιον Αρείου Πάγου για να εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης της ποινής, μίλησε στο protothema.gr εκφράζοντας την αγωνία της για την απόφαση αλλά και την επιθυμία της να επιστρέψει πάλι στη δουλειά της

«Έχω μεγάλη αγωνία για τις 6 Φλέβάρη , είναι μεγάλη ταλαιπωρία για εμένα όλο αυτό και θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω και πάλι στη δουλειά μου. Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να πηγαίνω να καθαρίζω κάποια σπίτια αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για μένα και την οικογένειά μου, οικονομικά».

Η υπόθεση της Δήμητρας είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και ειδικά σήμερα μετά και τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τα πλαστά πτυχία διοικητή νοσοκομείου. Η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη και φυλακίστηκε για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού, δηλαδή ενός απολυτηρίου που της επέτρεψε να δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά της κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες!

Μετά τον σάλο αλλά και το κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης από σωματεία εργαζομένων και απλών πολιτών η Δήμητρα Τσιαντάκη αποφυλακίστηκε αφού άδικη δικαστική απόφαση την οδηγούσε στη φυσική και οικονομική της εξόντωση αλλά και την οικογένειά της.

Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αλλά και ο κατά τα άλλες περιπτώσεις λαλίστατος Παύλος Πολάκης δεν έχουν αναφέρει τίποτε μετά τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας ο οποίος είχε 4 πλαστά πτυχία σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη μετά την αποφυλάκισή της είχε μιλήσει στο protothema.gr όπου δήλωνε πανευτυχής .

«Είμαι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη, που είμαι με την οικογένειά μου. Μου φαίνεται απίστευτο που είμαι έξω. Στη φυλακή νόμιζα ότι έβλεπα όνειρο και κάποια στιγμή θα ξυπνήσω. Σήμερα προσπαθώ να προσαρμοστώ, όμως ψυχολογικά δεν είμαι καλά. Και μια μέρα να κάτσεις στη φυλακή, είναι βαρύ. Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκα δεν έχω βγει έξω, ούτε στο σούπερ μάρκετ, ούτε στο φούρνο, ούτε στη βεράντα του σπιτιού μου. Όλο αυτό που συνέβη νιώθω ότι έκανε κακό και στη ψυχολογία μου και στην αξιοπρέπειά μου. Η γειτονιά με ξέρει χρόνια, γνωρίζει ποια είμαι, αλλά εγώ αισθάνομαι περίεργα, είναι ακόμη μπερδεμένα τα συναισθήματά μου».

Η Δήμητρα Τσιαντάκη κρατήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα για 23 ημέρες. Στην αρχή μεταφέρθηκε στην Β πτέρυγα, που θεωρείται μεταβατική και κρατούνται εκεί οι γυναίκες τις πρώτες ημέρες, ενώ μετά πήγε στην Α πτέρυγα. Στο κελί της υπήρχαν άλλες 12 έως 13 κρατούμενες, οι περισσότερες για οικονομικές υποθέσεις. Το πρώτο βράδυ δεν κατάφερε να κοιμηθεί καθώς φοβόταν, ενώ ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει τον ήχο που έκανε η κλειδαριά όταν έκλεινε η πόρτα του κελιού.

«Στη φυλακή δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι θα μείνω τόσα χρόνια μέσα, πίστευα ότι αύριο θα φύγω. Λες και ήμουν σε ένα άλλο κόσμο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ήμουν και πολύ φοβισμένη, χαμένη, δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, έμοιαζα με ένα παιδάκι που το άφηναν μόνο του να επιβιώσει. Οι περισσότερες κρατούμενες στο κελί ήταν μέσα για οικονομικά θέματα, μόνο δυο τρεις ήταν για φόνο και άλλα. Το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα από το φόβο μου και την ανασφάλεια. Η χειρότερη στιγμή που δεν μπορώ να ξεχάσω, είναι ο ήχος όταν κλειδώνουν τις πόρτες και δεν μπορείς να πας πουθενά, πολύ άσχημο συναίσθημα. Έκατσα 23 μέρες και ένιωσα ότι ο χρόνος είχε παγώσει. Πώς θα περνούσαν τα δέκα χρόνια;» δήλωνε χαρακτηριστικά.



Πηγή: Πρώτο Θέμα