Μονόδρομος η διαγραφή Παπαχριστόπουλου πριν να ψηφίσει για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ

0
67

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης τη διαγραφή από το κόμμα του συναδέλφου του, Θανάση Παπαχριστόπουλου πριν να γίνει η ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Δεν θέλουμε να πέσει ακόμα περισσότερο το βάρος επάνω εμάς σε ό,τι αφορά ένα μέλος των ΑΝΕΛ. Αν δεν παραιτηθεί με την ψήφο του θα ψηφίσει αντίθετα στις κόκκινες γραμμές και από την άλλη θα ψηφίσει ως μέλος της ΚΟ. Επειδή κρίνει εκείνος ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί πριν ψηφίσει, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να ψηφίζει ως μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η απόφασή του για διαγραφή είναι μονόδρομος» είπε ο κ. Κατσίκης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Στην ερώτηση τι πρέπει να πράξει ο Τέρενς Κουίκ, ο πρώτος επιλαχών για την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «αν υπάρχει λίγο πολιτικό φιλότιμο ας κάνει το ίδιο και ο Κουίκ, να παραδώσει την έδρα όπως λέει ο Παπαχριστόπουλος ότι προτίθεται να κάνει και να πάει στη δεύτερη επιλαχούσα ώστε δια μέσου της να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ ώστε να ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα».

Σε επόμενη ερώτηση για το αν η δεύτερη επιλαχούσα θα μείνει στους ΑΝΕΛ ο συνάδελφός της αρκέστηκε στο σχόλιο «το Μαντείο των Δελφών έχει απενεργοποιηθεί ως προς τους χρησμούς εδώ και χιλιετίες, οψόμεθα».

Ο Κώστας Κατσίκης δήλωσε, επίσης, άγνοια για τα περί επιστροφής κάποιου βουλευτή στους ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι «δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη».

Κατά την εκτίμησή του, δε, «οι εκλογές είτε θα προκηρυχθούν είτε θα διεξαχθούν προς το τέλος του Μαρτίου γιατί δεν βλέπω πως θα αντέξει 7-8 κάλπες τον Μάιο για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ευρωβουλευτές, βουλευτές κτλ».




Πηγή: Πρώτο Θέμα