Ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας πήγε στα δικαστήρια την οικιακή βοηθό για 20 ευρώ!

0
46

Ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου Τάσος Παναγιώτου οδήγησε την 23χρονη Ινδή οικιακή βοηθό του στα δικαστήρια για κλοπή 20 ευρώ- Αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη

O πρώην αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου, οδήγησε στα δικαστήρια την οικιακή του βοηθό για κλοπή 20 ευρώ. Η 23χρονη από την Ινδία δεν παραδέχθηκε την κλοπή παρά το ότι ταλαιπωρείται από το Νοέμβριο του 2017 που έγινε η καταγγελία. Το δικαστήριο της επέβαλλε πρόστιμο 200 ευρώ και 300 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στη κοινή γνώμη, καθώς ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας είναι ένας καλά αμειβόμενος συνταξιούχος και η καταγγελία του για κλοπή 20 ευρώ και η επακόλουθη δικαστική διαδικασία για ενάμιση χρόνο θεωρείται τουλάχιστον υπερβολική.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας είχε υποψίες ότι η 23χρονη οικιακή βοηθός κλέβει χρήματα και για αυτό φωτοτύπησε τρία χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τα άφησε σε εμφανή θέση στο σπίτι. Όπως υποστήριξε, αργότερα βρήκε το ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κάτω από το στρώμα της οικιακής βοηθού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει τον Νοέμβριο του 2017 να προφυλακιστεί η 23χρονη μέχρι τη δίκη (για ενάμισι χρόνο), αφού δεν μπορούσε να καταβάλλει την εγγύηση των 5.000 ευρώ που ζητήθηκε. Τελικώς το δικαστήριο μείωσε την εγγύηση στα 500 ευρώ. Η 23χρονη έκτοτε ήταν αναγκασμένη να παραμείνει άνεργη στη Κύπρο και να συντηρείται από άλλες οικιακές βοηθούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας είχε «προσφερθεί» να αποσύρει την καταγγελία, αρκεί η οικιακή βοηθός να έφευγε από τη Κύπρο και να πλήρωνε τα εισιτήρια της.



Πηγή: Πρώτο Θέμα