Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αλαμπάμα: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

0
77

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή στην Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε 14 επιβεβαιωμένους νεκρούς», δήλωσε ο Τζέι Τζόουνς, ο σερίφης της Κομητείας Λι, στην ανατολική Αλαμπάμα, κοντά στα σύνορα με την Τζόρτζια.



Πολλοί ακόμη κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα», όπως ενημέρωσε ο σερίφης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε ολόκληρα χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας «καταστροφικές» ζημιές σε μια ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του.

Ο σερίφης έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, η Κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς ακόμη.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Η πρόκληση είναι ο τεράστιος όγκος των συντριμμιών εκεί όπου βρίσκονταν σπίτια», εξήγησε ο Τζόουνς μιλώντας στο CNN. Πρόσθεσε πως τα συντρίμμια είναι «περισσότερα από όσα έχει δει ποτέ».

Several dead after tornadoes tear through the South



Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, προειδοποίησε από την πλευρά του πως ο αριθμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί κι άλλο. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια», εξήγησε στην εφημερίδα Birmingham News. «Θα είμαστε εδώ όλη νύχτα», πρόσθεσε.

Η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, προειδοποίησε τους κατοίκους μέσω Twitter ότι ενδέχεται κι άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα να εκδηλωθούν στην Πολιτεία και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν.

Η διεύθυνση των σχολείων της Κομητείας Λι ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 πελάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα, έγραψε η Μπέρμιγχαμ Νιους, επικαλούμενη ανακοίνωση της Alabama Power.

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη για όσους πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει στον 1° Κελσίου μετά τις καταιγίδες, προειδοποίησαν μετεωρολόγοι.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή: Πρώτο Θέμα