Κώστας Φαλελάκης: Με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες – [Video]

0
509

Ήταν Νοέμβριος του 2015, όταν έφυγε από τη ζωή ο Μηνάς Χατζησάββας. Τρία χρόνια και κάτι μετά το θάνατό του και ο σύντροφός του, Κώστας Φαλελάκης σπάει τη σιωπή του και σε μία σπάνια εξομολόγηση, μιλάει για τη σχέση του με τον σπουδαίο καλλιτέχνη, τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, την ομοφυλοφιλία και πολλά άλλα.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2night Show», το βράδυ της Τετάρτης.

Για τα παιδικά του χρόνια σε ένα χωριό της Κρήτης. «Γεννήθηκα το 1963 σε ένα χωριό της Κρήτης, όπου δεν είχε ούτε ρεύμα, ούτε δρόμους. Για να πηγαίνω στο γυμνάσιο στην κοντινή κωμόπολη, έκανα ολόκληρη πεζοπορία. Εκεί, ανακάλυψα ότι υπήρχε και άλλος κόσμος».

Όπως εξομολογήθηκε, όταν τελείωσε το γυμνάσιο, για έναν χρόνο έμεινε στο χωριό στα κτήματα, αλλά εκεί κατάλαβε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε. «Τότε ξεκίνησε η επανάσταση. Έφυγα χωρίς τη συνδρομή των γονιών μου. Πήγα στα Χανιά» είπε χαρακτηριστικά.

Δούλευε στις οικοδομές για να βγάλει τα προς το ζην, ενώ πήγαινε και στο λύκειο. Όταν γράφτηκε στο Ωδείο, ο πατέρας του απείλησε τους καθηγητές ότι θα τους κάψει, αν δεν τον έδιωχναν. Ενώ παραδέχτηκε ότι το λύκειο δεν το τελείωσε ποτέ, όταν ξεκίνησε να φοιτά στο θεατρικό εργαστήρι των Χανίων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μίλησε για την οικογένειά του, όπου αποκάλυψε ότι η μητέρα του ήταν ψυχασθενής (υποτροπίασε λίγο μετά τη γέννησή του) και πέρασαν δύσκολα. Όμως, ο πατέρας του την αγαπούσε πολύ και ποτέ δεν σκέφτηκε να την κλείσει σε κάποιο ίδρυμα. Ήταν εκεί και τη στήριζε. Μάλιστα, όπως είπε ο ηθοποιός, η μητέρα του πέθανε το 2008 και στα σαράντα της έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του.

Για τη σχέση του με τον Μηνά Χατζησάββα, που κράτησε 25 χρόνια, μέχρι το θάνατο του, είπε μεταξύ άλλων: «Από τα Χανιά έφυγα γιατί ξεκίνησε η σχέση μου με τον Μηνά. Έφυγα γιατί ξεκίνησε αυτός ο έρωτας. Μου έδινε τόση αυτοπεποίθηση και δύναμη ο Μηνάς, που θα μπορούσα να βγω στη μέση της δημοτικής αγοράς και να πω ότι είμαστε μαζί».

Και πρόσθεσε: «Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι μας με τον Μηνά, 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι. Ο Μηνάς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ξύπναγε και ξεκίναγε το πάρτι. Τον Μηνά τον πείραζε ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι εθνικιστικές αντιλήψεις. Η ειλικρίνειά μου πηγάζει από τον Μηνά. Με συμφιλίωσε με την ομοφυλοφιλία, αλλά και με πολλούς άλλους δαίμονες. Ο Μηνάς ήταν η πρώτη και η μοναδική σχέση της ζωής μου».

Μετά τον θάνατο του πέρασε πολύ δύσκολα. «Απομονώθηκα. Η Καραμπέτη μου είπε “σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει αυτό που περνάς θα το περάσουμε μαζί”. Είναι δυνατόν με τον άνθρωπο που ζεις 25 χρόνια να μη μπορείς να πάρεις το σώμα του; Το νεκρό του σώμα; Αν έγινε κάτι καλό είναι ότι ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν είναι “φύλλο και φτερό”. Με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φαλελάκης.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι με τις αδελφές του Μηνά Χατζησάββα έχει εξαιρετικές σχέσεις.

Πηγή: Newsbeast