Οπαδοί εφηβικής ομάδας πανηγυρίζουν για μπάζερ μπίτερ που δεν μέτρησε ποτέ – Contra.gr

0
33

Ο αγώνας ανάμεσα στο γυμνάσιο του Μέλροουζ και σε αυτό του Άλμπανι την περασμένη Παρασκευή, τελείωσε με τρόπο που κανείς δεν περίμενε. Το σκορ ήταν 51-50, ο αγώνας ήταν ένα καθηλωτικό ντέρμπι ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες του σχολικού πρωταθλήματος, με το Άλμπανι να προηγείται με βραχεία κεφαλή. Το σουτ που ακολούθησε θύμισε το θρυλικό ‘πεταχτάρι’ του Πρίντεζη στον αλησμόνητο τελικό του Ολυμπιακού ενάντια στην ΤΣΣΚΑ. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Ο μοιραίος παίκτης ήταν ο Πρέστον Κίβνι και το λει απ του, μόλις 2,3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα φαινόταν πως θα έδινε τη νίκη στο Μέλροουζ με 52-51. Το Άλμπανι έκανε γρήγορα επαναφορά και ο Άντριου Χάν με σουτ της απελπισίας κατάφερε να βρει στόχο. Αλληλούια, το γυμνάσιο Άλμπανι είχε πάρει τη νίκη, οι οπαδοί της ομάδας, οι κολλητοί των παικτών και τα κορίτσια τους, οι γονείς τους, γίνονταν όλοι ένα μεγάλο κουβάρι χαράς. Όμως οι διαιτητές δεν ήταν και τόσο σίγουροι.

Το καλάθι του Χαν είχε κριθεί εκπρόθεσμο και το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 52-51, με το Μέλροουζ να παίρνει τη νίκη. Σε μια κατάσταση απόλυτου, σουρεαλιστικού πανδαιμόνιου, οι φίλοι της ομάδας του Άλμπανι έμπαιναν κι εκείνοι με τη σειρά τους μέσα στο γήπεδο, κάνοντας ένα ακόμα πιο οργιαστικό ‘ντου’ αγάπης στους παίκτες της ομάδας τους. Οι παίκτες και οι οπαδοί του Μέλροουζ με κομμένα τα γόνατα, χωρίς κουράγιο, προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί, καθώς γυρνούσαν προς τα αποδυτήρια.

Θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πώς τέτοιες εικόνες, που αντίστοιχες τους στο ελληνικό μπάσκετ έχουμε  να δούμε από την εποχή του Ντομινικ Γουίλκινς και του Ρόι Τάρπλει, μας λείπουν πάρα πολύ; Μακάρι να δούμε και εδώ αγώνες όπως το Μέλροουζ-Άλμπανι.

 



Πηγή: Contra