Περιμένει την Fed η Wall Street

0
39

Μόλις 1% απέχει ο Stoxx 600 από το να διαγράψει τις απώλειες του χειμώνα, εν μέσω αισιοδοξίας για χαλαρότερη νομισματική πολιτική και μια επικείμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας – Η παράταση σε Μέι για συμφωνία Brexit δίνει μια ανάσα στις αγορές

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο νεάς παράτασης στο Brexit, καθώς οι Ευρωπαίοι δίνουν μια τελευταία ευκαιρία στη Μέι να περάσει από τη βουλή μια συμφωνία ομαλής εξόδου.

Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν μικτά πρόσημα. Ο Dow Jones υποχώρησε -0,09% στις 25.892 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,05% στις 2.834 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,12% υψηλότερα στις 7.723 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν πάντως καθοδικές πιέσεις μετά από δημοσίευμα του «Bloomberg» που ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι η Κίνα αποσύρει παραχωρήσεις που είχε κάνει στο πλαίσιο των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιφυλακτική στάση της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την Τετάρτη και δεν αναμένουν ενδείξεις για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίασή της τον Ιανουάριο, η Fed είχε αναφέρει ότι θα παραμείνει «υπομονετική» ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.


Από τότε, οι αμερικανικές μετοχές έχουν σημειώσει ισχυρή άνοδο, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 12% από την αρχή του 2019.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr 



Πηγή: Πρώτο Θέμα