Σεισμός Κορινθιακός: «Βγήκαμε από τα σπίτια μας κλαίγοντας» λέει κάτοικος της Ιτέας

0
105

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το μεσημέρι του Σαββάτου τον Κορινθιακό κόλπο και έγινε αισθητή και στην Αθήνα, τρομοκράτησε τους κατοίκους της Ιτέας.

Κάτοικος της Ιτέας περιγράφει στο CNN Greece τη στιγμή του σεισμού 5,3 Ρίχτερ: «Κουνηθήκαμε πάρα πολύ. Στην αρχή ήταν ένας πολύ δυνατός θόρυβος σαν βοή», λέει η Νίκη και προσθέτει, «στην αρχή κουνούσε λίγο, μετά η ένταση αυξήθηκε και όλο το σπίτι κουνιόταν, βγήκαμε με την ανιψιά μου έξω».

Μάλιστα, όπως λέει δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό βγήκε έξω από το σπίτι και είδε μία γειτόνισσά της να έχει βγει κλαίγοντας έξω από το σπίτι, «είδα την γειτόνισσά μου να κλαίει έξω από το σπίτι, ενώ μία άλλη μου ανέφερε ότι είχαν πέσει τα πάντα μέσα στο σπίτι της από το σεισμό, έσπασαν όλα τα γυαλικά της, μου είπε χαρακτηριστικά».

Τέλος, πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ωστόσο είναι νωρίς.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46 και σύμφωνα με τη μέτρηση τόσο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όσο και του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν έντασης 5,3 βαθμών Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή, στα 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιτέας και 130 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

Πηγή: CNN Greece