Καιρός σήμερα: Λασποβροχή και περιορισμένη ορατότητα στην Αττική

0
72

Σάββατο πρωί, λίγα λεπτά πριν τις 11:00, και το σκηνικό του καιρού παραμένει χειμωνιάτικο με λασποβροχή στην Αττική, νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα που  περιορίζουν την ορατότητα. 

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  για σήμερα Σάββατο, 13 Απριλίου, αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και έπειτα ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 7 έως 19, στη Θράκη από 10 έως 17, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 8 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 19, και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

pinakas_kairoy

Οι τελευταίες μετρήσεις σε πίνακα από το meteo.gr

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

savvato_keros_thessaloniki

xartis_keros

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

sunday_kairos

Δευτέρα 15-04-2019

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, την Κρήτη και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

monday_kairos

Τρίτη 16-04-2019

Καιρός: Στη Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια το πρωί σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

triti_keros_xartis

Τέταρτη 17-04-2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

tetarti_kairos

Καιρός Πάσχα: Βελτίωση του καιρού βλέπουν οι μετεωρολόγοι – Σε ανοιξιάτικο μοτίβο από 20 Απριλίου

Ο καιρός μέχρι και τις 17 Απριλίου θα παραμείνει άστατος με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο για το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς – αναλύοντας τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών – εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν.

Αν και είναι νωρίς για επίσημη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον καιρό το Πάσχα, υπάρχει μια γενική τάση που δείχνει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, μετά από μια «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών. Ο καιρός δείχνει να μπαίνει σε ένα πιο… ανοιξιάτικο μοτίβο από τις 20 Απριλίου και μετά.

Πολλοί είναι οι εκδρομείς που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα από την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γιορτάσουν τις άγιες αυτές ημέρες στην εξοχή, παρακολουθώντας παράλληλα, μέρα παρά μέρα, τα καιρικά δελτία για τον καιρό το Πάσχα.



Πηγή: Πρώτο Θέμα