Έκανε πως δεν άκουσε για τον Πετσίτη και τον Παππά

0
60

Τα ερωτήματα για την υπόθεση «Πετσίτη» επαναλαμβάνει επιμόνως η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εκ νέου απαντήσεις για τη ροή χρημάτων και τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργο πως «έκανε ότι δεν άκουσε για τον κύριο Πετσίτη και τον Νίκο Πάππα».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξή του πρωθυπουργού, η εκπρόσωπος του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επανέλαβε πως «εμείς ρωτάμε σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «απανωτά ψέματα προς τον ελληνικό λαό σε απευθείας σύνδεση», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «είπε και μια αλήθεια χθες ο κ. Τσιπρας, είπε οτι είναι διατρητος…».

Για την υπόθεση Novartis η εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «είδαμε δέκα πολιτικούς να σέρνονται στη Βουλή, να στήνονται κάλπες, να υπάρχει μια διαδικασία πολιτικής σπειλωσης και βρισκόμαστε τώρα να μπαίνουν στο αρχείο και να μην έχουν βρεθεί λεφτά σε λογαριασμούς, σε αντίθεση με την υπόθεση του κ. Πετσίτη».

«Πρόκειται για μια υπόθεση που η κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά και ένα επιχείρημα που έχει καταπέσει», συμπληρωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Αναφορικά με την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι στάση της ΚΟ της ΝΔ ειναι να ψηφίσει υπέρ, όπως ο ίδιος έχει ζητήσει.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Novartis εάν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση, η κυρία Ζαχαράκη απάντησε ότι «οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Εν καιρώ θα τα δούμε».

Σχετικά με την οικονομία και το αφορολόγητο, η κυρία Ζαχαράκη είπε πως ο κ. Τσιπρας είπε «ψέματα», τονίζοντας ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του εχουν πεσει έξω, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα τις αστοχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης, που το 2017 η ανάπτυξη ειχε στόχο 2,7% και πέτυχε 1,5%, ενώ, όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί 65%.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα πως χθες, οι Έλληνες, είδαν έναν πρωθυπουργό που ήταν η σκιά της σκιάς του, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και προτείνει λύσεις.

Σχετικά με την μείωση του αφορολόγητου, είπε ότι όσα είπε ο κ. Τσίπρας, χθες, ειναι η απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα στους πολίτες, αναδεικνύοντας την απόφαση του Eurogroup στις 5 Απριλίου που επικυρώνει την απόφαση για το 2020.

«Ποιος λέει αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας ή κ. Τσακαλώτος που υπέγραψε την απόφαση πριν λίγες ημέρες;», αναρωτηθηκε η κυρία Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι είναι «αυτονόητο πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας για μη μη μειωθεί το αφορολόγητο».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα οτι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε πως «οι βόλτες στις γειτονιές μας δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα οτι θα είναι μεγάλη η νίκη για τη ΝΔ και υπάρχει προσμονή για την πολιτική αλλαγή. Συντριπτική πολιτική αλλαγή και θα δοθεί αυτο το μήνυμα στις κάλπες, που θα στηθούν το Μάιο».



Πηγή: Πρώτο Θέμα