Ιπτάμενοι Ολλανδοί άλωσαν το Τορίνο

0
73

Στους «16» κλήθηκε να ανατρέψει το 1-2 με το οποίο είχε χάσει στο Άμστερνταμ από την Ρεάλ και την διέλυσε με 4-1, αποκαθηλώνοντας τους «μερένγκες» που μετρούσαν τρεις σερί κατακτήσεις Champions League.

Στους «8» έπρεπε να ανατρέψει το 1-1 του Άμστερνταμ και βρέθηκε να χάνει στο 28’με 1-0 χάρις στο γκολ του Ρονάλντο. Του ανθρώπου που σφράγισε τα τρία Champions League της Ρεάλ και πήγε στο Τορίνο για να φέρει στην κορυφή της Ευρώπης την Γιουβέντους

Μόνο που δεν είχε υπολογίσει αυτή την απίθανη νέα φουρνιά των Ολλανδών που με μία διαστημική πραγματικά εμφάνιση νίκησε με 2-1, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ.


Κι όσοι από τους οπαδούς της Γιουβέντους, δεν είχαν μάθει ποτέ ή δεν είχαν την ευκαιρία να δουν κάποια βιντεάκια από το total football του σπουδαίου Άγιαξ της δεκαετίας του 70’, την απόλαυσαν ζωντανά από το 20ο λεπτό του αγώνα στο Juventus Stadium.

Οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» είχαν κατακλύσει το γήπεδο περιμένοντας από τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει και πάλι το θαύμα του και στο πρώτο 20λεπτο η αλήθεια είναι ότι η Γιούβε είχε το πάνω χέρι, όχι όμως και μεγάλες φάσεις για γκολ…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Μόλις η πιτσιρικαρία των Ολλανδών ηρέμησε κι ο Τάντιτς πήρε την μπαγκέτα του, η… ορχήστρα άρχισε να βγάζει τις πρώτες αρμονικές νότες της στο χορτάρι για να έρθει το σοκ του 1-0.

Μετά από ένα διάστημα που ο Άγιαξ κυριαρχεί, η Γιουβέντους κέρδισε κόρνερ, ο Ντε Γιόνγκ έβαλε τρικλοποδιά στον Ντε Λιχτ που έχασε τον Ρονάλντο κι ο Πορτογάλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Με κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ και στο Άμστερνταμ και το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομα του.

Ο Άγιαξ χρειάστηκε 3-4 λεπτά για να ηρεμήσει και με μεγάλη δόση τύχης να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Από το σουτ του Τάντιτς, η μπάλα κόντραρε και βγήκε ασίστ στον καλυπτόμενο Φαν Ντε Μπεκ ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σέζνι για το 1-1.

Η κατάσταση είχε φτάσει στην απόλυτη ισορροπία (ίδιο σκορ με το πρώτο ματς) και πολύ θυμήθηκαν τον ημιτελικό του 1997 (1-1 και τα δύο ματς με την Γιουβέντους να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι), ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια αποθέωση του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου κι αυτής της νέας φουρνιάς απίθανων ποδοσφαιριστών που έχει στις τάξεις του ο Αίας.

Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από δύο πάσες κι αυτές σε κοντινή απόσταση, ο Άγιαξ έκλεβε συνεχώς μπάλες κι από το 52’ έως το 67’ οι Τάντις, Ζίγιεκ, Φαν Ντε Μπεκ Νέρες προκαλούσαν εφιάλτες στην άμυνα των μπιανκονέρι που έμειναν όρθιοι χάρις στις μεγάλες επεμβάσεις του Σέζνι.

Στο 68’ όμως από το κόρνερ του Σένε, ο Ντε Λιχτ νίκησε κατά κράτος τους Ιταλούς αμυντικούς και με φοβερό άλμα και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σέζνι διαμορφώνοντας το 1-2.

Η Γιουβέντους δεν είχε το κουράγιο να αντιδράσει, ούτε το καθαρό μυαλό, ο Ρονάλντο δεν υπήρχε στο γήπεδο (ούτε κι οι υπόλοιποι) με τους Ολλανδούς να κάνουν ότι θέλουν και να χάνουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με το τελικό σφύριγμα να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους οπαδούς τους την πανάξια πρόκριση τους.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο (64′ Ζοάο Κανσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (80′ Μπεντανκούρ), Ρονάλντο, Ντιμπάλα (46′ Κεν).
Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί (11′ Σινγκράβεν) (82′ Μαγκαλάν), Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπεκ, Νέρες, Ζίγιεκ, (88′ Χούντελαρ), Τάντιτς.



Πηγή: Πρώτο Θέμα