«Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει διευθετηθεί οριστικά»

0
29

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ στο ελληνικό κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτημα για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που συζητείται στην ελληνική Βουλή.

Ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει την ιστορική της ευθύνη έναντι της Ελλάδας, αλλά το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει λυθεί οριστικά.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνωρίζουμε το μεγάλο βάρος και την οδύνη που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού. Τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτό για μας είναι να κάνουνε το παν ώστε η Γερμανία και η Ελλάδα, ως φίλοι και εταίροι, να έχουν καλές σχέσεις, να αλληλοϋποστηρίζονται προς όφελος και των δύο χωρών. Για το συγκεκριμένο θέμα των επανορθώσεων, λέω και πάλι ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή η θέση είναι ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.



Πηγή: Πρώτο Θέμα