Μαρινάκης για Κόκκαλη: Παρέλαβα καμμένη γη! – Ολυμπιακός

0
63

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για τον Πέτρο Κόκκαλη: “Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη. Δεν έχω να του πω κάτι”.

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη: “Το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν η ανάληψη της προεδρίας με τον Ολυμπιακό. Εγώ από το 2010 βάζω χρήματα στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει από τότε στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 150.000.000 ευρώ. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Τότε ούτε ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αποφασισμένος να βγάλει την ΠΑΕ από την αδιέξοδο.

Το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία.

Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση.

Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ.

“Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμμένη γη που παραλάβαμε. Ήταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα”.



Πηγή: Sport24