Βρίζουν τον Σεφερλή γιατί δεν μπορούν να γεμίσουν το Δελφινάριο όπως αυτός

0
41

«Μπορεί να παίξεις σε ένα θεατράκι δέκα ανθρώπων και να πεις «εγώ κάνω ποιότητα» και να είναι μάπα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός

O Γιώργος Γιαννόπουλος είναι ένας από τους ηθοποιούς που δεν διστάζει να πει τη γνώμη του σχετικά με τα πιστεύω του. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό DownTown Κύπρου μίλησε για τον Μάρκο Σεφερλή και όσους τον κατηγορούν και εξήγησε γιατί πιστεύει πως έγινε καλλιτέχνης.

Σε ενοχλεί όταν κάποιοι διαχωρίζουν το θέατρο σε «εμπορικό» και «ποιοτικό»;
Ναι, πολύ. Είμαι από αυτούς που λένε ότι οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι ετικέτες για τα τετράδια. Υπάρχει καλό και κακό εθνικό θέατρο, καλό και κακό εμπορικό, σκυλάδικο, έντεχνο. Σε όλη τη ζωή, υπάρχει το καλό και το κακό. Ας μιλάμε με απλότητα, γιατί τα άλλα που λέγονται ευνοούν τους ατάλαντους, τους μέτριους κι αυτούς που δεν μπορούν να κατακτήσουν τον Σεφερλή. Πολλοί βγαίνουν και βρίζουν τώρα τον Μάρκο Σεφερλή, γιατί δεν μπορούν να γεμίσουν το «Δελφινάριο» όπως αυτός. Για να τους δω να το γεμίζουν… Μπορεί να παίξεις σε ένα θεατράκι δέκα ανθρώπων και να πεις «εγώ κάνω ποιότητα» και να είναι μάπα. Αλλά, μπορεί να είναι και αριστούργημα.

Εσύ κάνεις αυτοκριτική;
Ναι, αλλά ποτέ δεν είπα «δεν είμαι καλός ηθοποιός». Πολλές φορές, με κρίνω και λέω «εδώ θα μπορούσα να ήμουν και καλύτερος» ή άλλες που βλέπω ότι οι συνθήκες με εξέλιξαν όπως στους «Δώδεκα Ενόρκους».

Τι σε έκανε καλλιτέχνη;
Πιστεύω στη συμπαντική αλυσίδα. Γεννιέσαι κάτι και είσαι αυτό. Αν γεννηθείς καλός, θα γίνεις καλός. Αν γεννηθείς κακός, θα γίνεις κακός. Υπάρχει τεράστια γκάμα που διέπει τους κρίκους της συμπαντικής αλυσίδας. Εσύ γεννήθηκες για να γίνεις δημοσιογράφος, η Έλλη Στάη το ίδιο, εγώ γεννήθηκα για να γίνω ηθοποιός. Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν 60 ημέρες από τον θάνατο της αδερφούλας μου. Γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μου – τεράστια απώλεια. Ε, λοιπόν, η αδελφή μου ήρθε στον κόσμο για να δώσει αγάπη. Κάθε ένας μας, κάθε μορφή ζωής, έρχεται για έναν σκοπό. Από τη μήτρα της μάνας μου βγήκαν πέντε παιδιά. Εγώ βγήκα καλλιτέχνης. Η μαγκιά είναι να βρούμε τι μας συνθέτει ως προσωπικότητες. Και να γίνουμε ό,τι σκατά είναι να γίνουμε. Είτε πουτ…ες, είτε νταβατζήδες, είτε δικηγόροι, γιατροί, ηθοποιοί.



Πηγή: Πρώτο Θέμα