Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αποκάλυψε αν έχει στερηθεί πράγματα στη ζωή του λόγω της καριέρας

0
45

Ο γνωστός τραγουδιστής, αποκάλυψε μεταξύ άλλων, αν έχει στερηθεί πράγματα λόγω του ότι ξεκίνησε την καριέρα του από πολύ νωρίς.

Γνώρισες τεράστια δημοσιότητα από μικρός. Το γεγονός αντίκτυπο είχε στον χαρακτήρα σου αλλά και στον τρόπο που βλέπεις τους ανθρώπους;

Η δημοσιότητα ενέχει τον κίνδυνο να καβαλήσεις το καλάμι και να εκτεθείς ανεπανόρθωτα, μπορεί ακόμα να σε φορτώσει και με κόμπλεξ. Από την άλλη, αν την εκλάβεις ως μια δοκιμασία, μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις συγκεντρωμένος και όσο το δυνατόν μετριόφρων και ταπεινός. Η δημοσιότητα, τέλος, σε εκπαιδεύει να αντιλαμβάνεσαι συμπεριφορές που στην ανωνυμία δεν τις βιώνεις.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που μου έχουν πει πως θα ήταν σημαντικό για εκείνους να διδάσκονται πέρα από την Τέχνη και τη διαχείριση της εικόνας τους και των media. Ένιωσες να χάνεις τον έλεγχο, αφού τα φώτα στράφηκαν πάνω σου ήδη από τα 20;

Κανείς δεν έρχεται στη ζωή γνωρίζοντας πώς να κάνει στον σωστό χειρισμό. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Αυτό που μπορεί να σε κρατήσει είναι να καταφύγεις σε κάποιες βασικές αξίες, που δεν είναι άλλες από την οικογένεια και την παιδεία που διαθέτει κανείς. Επίσης βοηθάει ένας κύκλος ατόμων που έχουν αποδείξει τη φιλία τους και μπορεί να σε επαναφέρουν στη γη.

Ποια ήταν εκείνη η πρωτόγνωρη εμπειρία που σου έχει με χαραγμένη στο μυαλό;

Δεν μπορώ να ξεχάσω τα συναισθήματα που με κατέκλυζαν τις πρώτες φορές που έπαιζα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου – πριν έπαιζα μόνο σε μικρούς χώρους.

Πώς γίνεται να συγκρατηθείς και να μην κοπούν τα πόδια σου;

Τα πόδια κόβονται όπως και να ‘χει (γέλια). Εκεί δεν υπάρχει κάποιου είδους διαχείριση, σε πιάνει ένας πανικός. Είναι μια πάλη με τον εαυτό σου.

Κοιμόσουν εκείνα τα βράδια;

Φυσικά και δεν κοιμόμουν! Ως άνθρωπος δεν θα μπορούσα να μην το επεξεργάζομαι από κάθε πιθανή οπτική – μη σου πω σε σημείο παροξυσμού. Τόσο έντονα. Έβαζα όλες τις παραμέτρους, εξέταζα τι πήγε καλά, τι όχι…

Αν επέστρεφες και πάλι στα 20 σου, στην αρχή της καριέρα έχοντας όμως την τωρινή εμπειρία, τι δεν θα έκανες με τίποτα;

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Που πάει να πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είχε κανείς τότε την τωρινή εμπειρία. Χάριν λόγου, όμως, να σας πω ( ευνόησε η συγκυρία, καθώς στα 20 μου χρόνια δεν περιπλανήθηκα, αλλά είχα την τύχη να δεχτώ το «Άγγιγμα Ψυχής» του σπουδαίου Γιώργου Χατζηνάσιου κι έτσι τίποτα δεν θα άλλαζα.

Νιώθεις πως στερήθηκες τα ανέμελα χρόνια των 20 και κάτι εξαιτίας της επιτυχίας που ήρθε νωρίς;

Είναι αυτονόητο ότι σε κάθε βήμα στη ζωή κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Από την άλλη, ποτέ δεν ήμουν ως χαρακτήρας των «ανέμελων χρόνων». Δεν νιώθω ότι στερήθηκα κάτι».

Πόσους φίλους μετράς

Λίγους και καλούς.

Έχεις χάσει φίλους στην πορεία της ζωής σου; Και αν ναι, είχες ευθύνη;

Έχω κερδίσει φίλους και έχω χάσει φίλους. Ποτέ η ευθύνη δεν είναι μόνο στη μια πλευρά, ανέφερε στο People.



Πηγή: Gossip-TV