Παράδειγμα η Κύπρος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

0
34

Ενα ασημένιο στεφάνι ελιάς έδωσε σήμερα ως δώρο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, αποκαλώντας τον «επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Η ελιά ήταν και είναι το σύμβολο της ελπίδας και του μέλλοντος, της ευημερίας. Αλλά στεφανώνουμε και τους νικητές. Εμείς σου το δίνουμε γιατί θα είσαι ο νικητής για την Ελλάδα μας και ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», είπε ο κ. Νεοφύτου δίδοντας το δώρο στον κ. Μητσοτάκη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν το πρωί στα γραφεία του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος χειρίστηκε την οικονομική κρίση.

«Καταφέρατε να εξυγιάνετε τα δημόσια οικονομικά χωρίς να αυξήσετε τους φόρους, στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύοντας επενδύσεις σε κλάδους όπου η Κύπρος είχε και έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα», ανέφερε.

Επεσήμανε πως «κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς την επόμενη μέρα στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως «για μας το 2019 θα είναι ένα κρίσιμο έτος. Δεν είναι έτος μόνο ευρωεκλογών είναι και έτος εθνικών εκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα το αργότερο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους».

«Και πιστεύω θα είναι μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια τολμηρή φυγή στο μέλλον, για μια άλλη πολιτική που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα επιτρέψει επιτέλους στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς στο μέλλον», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπογράμμισε πως αξίζουν καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πως χρέος της ΝΔ είναι αυτό να το κάνει πράξη.

Από την πλευρά του, κ. Νεοφύτου ανέφερε πως στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη “βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον του ελληνισμού γενικότερα».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πολύ σύντομα τα ηνία της χώρας, της Ελλάδας, θα είναι στα χέρια του κ. Μητσοτάκη «για μια καλύτερη Ελλάδα μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη».

Είπε πως «στην Κύπρο περάσαμε δύσκολα όπως και εσείς στην Ελλάδα. Όμως είδαμε τις δυσκολίες ως ένα μεγάλο στοίχημα να διορθώσουμε τα λάθη μας, τις στρεβλώσεις και μέσα από ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, να μειώσουμε τους φόρους αλλά και να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως «αυτό ήταν το κλειδί που μας οδήγησε από τα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας σήμερα η Κύπρος να τρέχει με τους ψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ καλές επιτυχίες στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη είναι η ασφάλειά μας, είναι το μέλλον μας. «Δεν είναι τέλεια αλλά μέσα από τις δικές μας παρεμβάσεις και μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη ακόμη καλύτερη», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για τα καλά του λόγια και την εξαιρετικά θερμή υποδοχή. Αναφέρθηκε στη φιλία τους, σημειώνοντας πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία, «όπως αμοιβαία ισχυρή είναι οι δεσμοί, οι οποίοι συνδέουν τα δυο μας κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία».



Πηγή: Πρώτο Θέμα