Στις 11 μονάδες ο μέσος όρος της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

0
59

Προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση το μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων, που έγιναν στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Με βάση την πρόβλεψη, η ΝΔ αναμένεται ότι θα λάβει 34,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή, με 7,4%, το ΚΚΕ, με 6,2% και η ΛΑΕ με 3,2%. Χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το Ποτάμι (1,7%) και οι ΑΝΕΛ (1,2%).

Τα ποσοστά δίνουν 9 έδρες στη ΝΔ, 6 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ, από 2 έδρες στο ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή και από 1 έδρα στο ΚΚΕ και τη ΛΑΕ.

europar_seats

Πρώτο το ΕΛΚ, κερδίζει έδαφος ο ευρωσκεπτικισμός

Συνολικά, στα κράτη-μέλη της ΕΕ, πρώτη δύναμη αναμένεται ότι θα παραμείνει το ΕΛΚ, εξασφαλίζοντας το 24% των 751 εδρών -δηλαδή 180- και χάνοντας πέντε μονάδες, ενώ στη δεύτερη θέση αναμένονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 149 έδρες και ποσοστό 19,8% (-5% σε σχέση με σήμερα).

Την ίδια ώρα, τα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα προβλέπεται να αυξήσουν το ποσοστό των εδρών τους με την Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) να καταλαμβάνει πέντε έδρες περισσότερες απ’ ό,τι έχει σήμερα και την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), που περιλαμβάνει την ακροδεξιά Λέγκα της Ιταλίας, να εξασφαλίζει το 8,3% των εδρών στις επόμενες εκλογές από το 8,7% στην προηγούμενη έρευνα.

Οι Φιλελεύθεροι του ALDΕ αναμένεται να αυξήσουν κατά οκτώ τις έδρες τους και οι Πράσινοι κατά πέντε.

europar_total



Πηγή: Πρώτο Θέμα