Τροπολογία για τη «δυνατότητα στήριξης» των εφημερίδων

0
40

«Με την τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα στήριξης των εφημερίδων μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Τη «δυνατότητα στήριξης» των εφημερίδων πανελλαδικής και περιφερειακής κυκλοφορίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση δημιουργείται «το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου ώστε οι εφημερίδες να συνεχίσουν το έργο τους ως πυλώνας της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε «με την τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα στήριξης των εφημερίδων μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις. Τα μέτρα ενίσχυσης θα εξειδικευτούν αμέσως μετά την ψήφιση τροπολογίας».

«Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την εξυγίανση του τηλεοπτικού πεδίου, την θεσμοθέτηση αναπτυξιακών και φορολογικών κινήτρων η κυβέρνηση λαμβάνει ακόμα μια σπουδαία πρωτοβουλία για να στηρίξει τον Τύπο» είπε ο κ. Κρέτσος για να προσθέσει «με την δεύτερη παράγραφο της τροπολογίας μειώνεται ο ειδικός φόρος διαφήμισης στο 5% και στους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας».



Πηγή: Πρώτο Θέμα