Οι τιφόζι της Ίντερ δεν ξεχνούν τον Ικάρντι που… ξέχασε τα γκολ – Contra.gr

0
52

Το ρολόι σημάδευε το 9ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου. Η πινακίδα που σηκώθηκε, θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Ο Ρατζά Ναϊνγκολάν εκτός αγώνα; Κι όμως, ο οξύθυμος Βέλγος δεν ήταν αυτός που μπορούσε να ‘τινάξει’ τα πάντα στον αέρα. Εξάλλου, δεν είχε θέλξει με την παρουσία του μέχρι εκείνο το διάστημα, το γνώριζε κι ο ίδιος.

Ο παίκτης που έμπαινε θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Τόσο στην Ίντερ, όσο και στη Ρόμα. Δεν το έκανε σε καμία εκ των δύο. Το τελικό 1-1 του ‘Τζιουζέπε Μεάτσα’ δεν ήταν αποτέλεσμα του Μάουρο Ικάρντι, ήταν αποτέλεσμα παρά τον Ικάρντι.

Μίλησαν όλοι γι’ αυτό το θέμα και ο Ζοζέ Μουρίνιο περίμενε πώς και πώς τη σειρά του. Εξάλλου, πρόκειται για ένα -όχι και τόσο- μύχιο χόμπι, να εξακοντίζει αιχμές εις βάρος πρώην ομάδων του. Το έκανε αφηγούμενος μια ιστορία με πρωταγωνιστή “τον κορυφαίο προπονητή όλων στην Premier League”, όπως παραδέχθηκε με σχεδόν μη πιστευτή ταπεινοφροσύνη, Άλεξ Φέργκιουσον.

“Αν θυμάμαι καλά, ήταν όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πούλησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Ρεάλ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είπε μια φράση που θα τη θυμάμαι πάντα: ‘Όταν ένας παίκτης είναι πιο σημαντικός από έναν σύλλογο, αντίο. Όχι άλλο'”.

 

Μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο να είχε περιέλθει εις γνώση του το περιεχόμενο της επίσημης τοποθέτησης των ultras της Ίντερ. Η Curva Nord υποστήριξε πάνω κάτω τα ίδια με ένα ποστάρισμά της στο facebook, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τον πρώην προπονητή της ομάδας, ίσως τον πιο αγαπητό της των τελευταίων δεκαετιών.

“Ο μικρός άντρας που φοράει τη φανέλα με το νο9 δεν αξίζει την Ίντερ, επειδή δεν έχει δείξει την παραμικρή επαγγελματική ακεραιότητα που κάθε υπάλληλος πρέπει να επιδεικνύει, εκφράζοντας σεβασμό για τη φανέλα και τους φιλάθλους που πιστεύουν σε αυτόν ή τουλάχιστον στον σύλλογο για τον οποίο αγωνίζεται”, αναφέρει αρχικά το ποστ.

Στη συνέχεια, οι τιφόζι εξηγούν γιατί πια ο Ικάρντι προσπαθεί να γίνει αυτό που δεν επέτρεψε ο Φέργκιουσον στον Μπέκαμ: “Μας ρωτούν αν αυτό που συμβαίνει στις κερκίδες μας μπορεί να συμβεί σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι αν έχετε δει παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα να προσποιούνται τραυματισμούς, να αρνούνται να αγωνιστούν, να μειδιούν κατά τη διάρκεια ηττών και να μένουν εκτός για μήνες, πριν επιβάλλουν την επιστροφή τους μέσω δικηγόρων;”

Ο Αργεντινός επιθετικός αγωνιζόταν για περίπου ένα μήνα βασικός, μετά από απουσία περίπου 2 μηνών. Το ‘κόψιμο’ από την αποστολή στον αγώνα του Europa League με αντίπαλο τη Ράπιντ Βιέννης έμοιαζε με την αρχή του τέλους στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Πολύ νερό κύλησε στο ‘αυλάκι’, όμως όχι αρκετό ώστε να πέσουν οι υπογραφές για την ανανέωση του συμβολαίου των δύο πλευρών. Ακόμα κι όταν η ‘πέτρα του σκανδάλου’, Γουάντα Νάρα, έμοιαζε με θηρίο περικυκλωμένο, κατεβάζοντας τους τόνους και υποχωρώντας σταδιακά, το συμβόλαιο δεν συντάχθηκε ποτέ.

Ο αγώνας με τη Ρόμα, ένας από τους ‘τελικούς’ του Champions League για τη Serie A, ήταν μια ευκαιρία για τους ‘νερατζούρι’ να αφήσουν εκτός μάχης έναν αντίπαλο. Κάποτε, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, η μονομαχία τους αφορούσε το σκουντέτο. Τώρα, αυτό ήταν υπόθεση της Γιουβέντους, που το ‘κλείδωσε’ για 8η σερί σεζόν με τη νίκη 2-1 επί της Φιορεντίνα, οπότε οι δύο αντίπαλοι περιορίστηκαν στη μάχη για την 3η θέση.

Υπό άλλες συνθήκες, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα επιχειρούσε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ώστε με νίκη να αφήσει στο -9 τους ‘τζιαλορόσι’. Ίσως και να το έκανε όταν κράτησε τον πρώτο σκόρερ του στον πάγκο και στη θέση του έβαλε τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Η… πρώην αγαπημένη του, Ρόμα, και ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο. Ο Κώστας Μανωλάς τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τη θέση του στα στόπερ πήρε ο Ζουάν Ζεζούς, πρώην παίκτης της Ίντερ.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν είχε πολύ δουλειά στην αρχή, τουλάχιστον μετά από την κεφαλιά του Ματέο Πολιτάνο που έδιωξε εξ επαφής πάνω στο δοκάρι ο Αντόνιο Μιράντε (ο Ρόμπιν Όλσεν έμεινε ξανά στον πάγκο).

Ο Έντιν Τζέκο ήταν αρκετά απειλητικός στο 1ο ημίχρονο, ενώ ο αμφίβολος να αγωνιστεί λόγω μυικού τραυματισμού Στεφάν ελ Σαραουί έδωσε προβάδισμα στη Ρόμα με μία φανταστική προσπάθεια και σουτ εκτός περιοχής.

Όπως αναμενόταν, το 10ο φετινό τέρμα του Ιταλού διεθνή δεν πανηγυρίστηκε μαζί με τον Βόσνιο παρτενέρ του στην επίθεση των Ρωμαίων, με τον οποίο όσο αξιοζήλευτα συνεργάζονται εντός αγωνιστικού χώρου, τόσο μεγάλη έχθρα έχουν εκτός. Τρανό παράδειγμα, ο καυγάς που είχαν στην ανάπαυλα του αγώνα που κατέληξε σε ήττα από τη ΣΠΑΛ, όταν ο Τζέκο φέρεται να… ανέβασε τον συμπαίκτη του σε μία κρεμάστρα στα αποδυτήρια!

Ο Ικάρντι παρακολουθούσε την ομάδα του από τον πάγκο να παραχωρεί ανεξήγητα χώρο και δη παρότι η Ρόμα έπαιζε και δίχως τη φετινή αποκάλυψή της, τον Νικολό Τζανιόλο στη θέση του trequartista. Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι που πήρε τη θέση του έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ‘καθαρίσει’ τα πάντα και δεν δικαίωσε τον προπονητή του. Ούτε και ο Ικάρντι, όμως…

 

Στο 54ο λεπτό, όταν στάθηκε στη γραμμή του πλαγίου για να μπει στο γήπεδο, ίσως ενστικτωδώς έβαλε το δάχτυλο στο αυτί. Δεν χρειάστηκε, όμως, να προβεί σε κάποια χειρονομία που θα συζητιόταν μετά από το πέρας του αγώνα. Το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων στις κερκίδες του ‘Τζιουζέπε Μεάτσα’ άρχισε να τον χειροκροτεί.

Γι’ αυτούς είναι ακόμα ο ηγέτης της ομάδας, ακόμα κι αν δεν είναι πια ο capitano. Γι’ αυτούς είναι ακόμη ο πρώτος σκόρερ της τα τελευταία χρόνια, ακόμα κι αν δεν σκοράρει τόσο πολύ πια. Γι’ αυτούς είναι ακόμα ο άνθρωπος που θα έβγαζε τα κάστανα από τη ‘φωτιά’, έστω κι αν τελικά δεν το έκανε.

Επτά λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, μία σέντρα του Ντανίλο ντ’ Αμπρόζιο στο 2ο δοκάρι βρήκε αμαρκάριστο τον Ίβαν Πέρισιτς. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Κροάτης επιθετικός έβαλε γκολ κι έκανε νόημα στον συμπαίκτη του ότι το πλάνο δούλεψε και πως έπρεπε να το είχαν δοκιμάσει νωρίτερα.

Ένας από τους ‘εχθρούς’ του Ικάρντι στα αποδυτήρια, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν αυτός που ‘λύτρωσε’ την Ίντερ. Στο 61ο λεπτό ο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ισοφάρισε σε 1-1, με το πρώτο εντός έδρας τέρμα του από τον Αύγουστο του 2018. Ο Ικάρντι δεν είχε συμμετοχή στο γκολ και γι’ αυτό προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη συνέχεια, τρέχοντας να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η πιο αξιόλογη συνεισφορά του στον αγώνα μέχρι το τέλος, αφού δεν του βγήκε τίποτα στη συνέχεια. Οι μπάλες περνούσαν από δίπλα του ή από πάνω του και ο Ικάρντι απλά ήταν μια… σημαδούρα στην περιοχή του Μιράντε, την οποία απέφυγαν συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Το τελικό 1-1 δεν βοήθησε στην υστεροφημία του Αργεντινού. Η ατζέντης του, η οποία πλέον βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αδερφή του Αργεντινού επιθετικού, δήλωνε πριν από τον αγώνα πως ο σύζυγός της θα παραμείνει σίγουρα στην ομάδα.

Μετά από την ισοπαλία  και την απογοητευτική εμφάνισή του, αναγκάστηκε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Βγήκε σε νέα τηλεοπτική εκπομπή και έβαλε τα κλάματα, διαβεβαιώνοντας ότι ο Ικάρντι δεν πρόκειται να φύγει το καλοκαίρι.

Σίγουρα όχι για 60.000.000 ευρώ που φέρεται να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που ενεργοποιείται ρήτρα 110.000.000 ευρώ, που έχει ισχύ από την 1η μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Αν ήταν στο χέρι των οργανωμένων φίλων των ‘νερατζούρι’ που αποδοκίμαζαν τον παίκτη της ομάδας τους καθ’ όλο το ημίωρο που αγωνίστηκε, θα τον έδιωχναν ακόμα και χωρίς χρήματα από την ομάδα.

Τόσο η διοίκηση όσο και ο Σπαλέτι (αν και η δική του θέση είναι εξίσου επισφαλής) περιμένουν πολλά περισσότερα από μερικές αποδοκιμασίες για να τον διώξουν με αυτόν τον τρόπο, στην καλύτερη σεζόν της Ίντερ από τότε που ο Μουρίνιο ήταν ο προηγούμενος τεχνικός της, η Νάρα ήταν σύζυγος του Μάξι Λόπες και ο Ικάρντι ήταν μέλος της Μασία και της Μπαρτσελόνα.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno



Πηγή: Contra