Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή λένε στελέχη της ΝΔ

0
49

Η Πειραιώς τηρεί σαφέστατες αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας για τον σαϊτοπόλεμο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις 

Θέση για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις παίρνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και σημειώνουν με έμφαση ότι κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, στελέχη της ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ανέφεραν τα εξής: «Ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις. Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή».

Όπως είναι γνωστό οι αρχικές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα πως δεν πρόκειται να απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος, καθώς βρίσκεται στο… dna των Μεσσήνιων… προκάλεσαν σάλο με τις κυριότερες και πιο σφοδρές αντιδράσεις να προέρχονται από την οικογένεια του άτυχου 53χρονου εικονολήπτη που έχασε τη ζωή του.

Μετά τον σάλο πάντως, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, μια επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο Καλαμάτας σε ηπιότερους τόνους, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφέροντας πως «η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια».

Επίσης με δηλώσεις του στον  «Θέμα 104,6»,  ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι έχει μέλλον ο σαϊτοπόλεμος».



Πηγή: Πρώτο Θέμα