Χορεύει με τον Πολάκη, καταγγέλλει τον Μητσοτάκη

0
52

Νέα στήριξη στον Παύλο Πολάκη παρείχε από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με «αιχμή» την τηλεμαχία, που επιμένει να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το χωριό Χουδέτσι, είπε: «Σκοτεινές οι μέρες του ΔΝΤ, ανέφελες για τους λίγους. Θα μας κυβερνήσουν ξανά οι offshore ή θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς;».

Αναφερόμενος στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ για το ντιμπέιτ που του πρότεινε, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό, για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο».



Στήριξε έτσι, για μια ακόμα φορά, τον Παύλο Πολάκη, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση με τη συμμετοχή και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκαν μεγάλοι αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, μεγάλοι αγώνες αντίστασης απέναντι σε κάθε τυραννία. Είναι αυτός ο τόπος που σε γεμίζει με ενέργεια, ορμή, αποφασιστικότητα». Θέλοντας, δε, να δικαιολογηθεί για τις διακοπές που έκανε από το Μεγάλο Σάββατο στην Κρήτη, ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο που πριν από μια δύσκολη μάχη διάλεξα την Κρήτη για τρεις μέρες ανάπαυλας, αλλά δεν είναι απλή ανάπαυλα για όσους δεν καταλαβαίνουν. Εδώ γεμίζουν οι μπαταρίες με ενέργεια».

«Όσο θα ζυγώνουν οι ώρες προς την εκλογική αναμέτρηση, να ξέρετε ότι θα είναι πολλά εκείνα τα θεριά που θα θελήσουν αυτές τις ψυχές να τις αλλοιώσουν» είπε ακόμη και σημείωσε: «Εμείς αν έχουμε ένα όπλο, αυτό είναι τα επιχειρήματα μας, η δουλειά μας, η προσπάθειά μας και το ότι μπορούμε να μιλάμε στις ψυχές των ανθρώπων, με τις ιδέες, τις απόψεις και το έργο μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, απέναντι ακόμα και σε θεριά, ήταν μια κατάθεση ψυχής. Προσέθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τούτο τον τόπο όρθιο, περνώντας από τις Συμπληγάδες, να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης, της δημοκρατίας, απέναντι σε μια Ευρώπη που δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, αλλά και συνώνυμο της προοδευτικής πρότασης για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας είπε για τις ευρωπαϊκές εκλογές ότι είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι, γιατί στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο. Αναφέρθηκε, δε, στον κίνδυνο η λαϊκή δεξιά να υιοθετήσει αυτή την ατζέντα.

Χόρεψαν κρητικά με Πολάκη και Σπίρτζη

Τις ικανότητές του στους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς δοκίμασε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τον χαιρετιμό του στην εκδήλωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε απόψε στο Χουδέτσι.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιάννης χαρωνίτης και άλλοι, ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν παραδοσιακά κρητικά, μαζί με τους χορευτές που ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: www.ekriti.gr



Πηγή: Πρώτο Θέμα