Υψηλές θερμοκρασίες και ήλιος σε όλη τη χώρα

0
20

Ο καιρός δεν δείχνει να σταθεροποιείται και ενώ σήμερα η Παρασκευή 3 Μαΐου, της Ζωοδόχου Πηγής, ο ήλιος θα λάμπει στον γαλάζιο ουρανό, το Σαββατοκύριακο οι προγνώσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, αλλά και αφρικανική σκόνη. 

Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, περιμένουμε για σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

kairos_simera_thermokrasia

Σε άνοδο η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς.

-Στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 25.

-Στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς.

-Στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26.

-Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς.

-Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27.

-Στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 βαθμούς.

-Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη

Εν τω μεταξύ, αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Πηγή: Πρώτο Θέμα