Οι «Μοχάμεντ» του Βερολίνου

0
40

Σοκαριστικά στοιχεία και διαπιστώσεις από τις γεννήσεις στη Γερμανία το 2018 – Οι μετανάστες της Μέρκελ και το δημογραφικό το μέλλοντος

Βερολίνο 2018, ληξιαρχείο… Μία ομάδα ασχολείται με την καταμέτρηση των παιδιών που γεννήθηκαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας τη χρονιά που πέρασε. Η καταμέτρηση ολοκληρώνεται. Μέσα από τα στατιστικά, προκύπτει μία σοκαριστική διαπίστωση. Το πιο δημοφιλές όνομα των παιδιών του Βερολίνου για το 2018 δεν ήταν Χάιντς, η Μαρκ ή κάτι… που έστω να πλησίαζε σε κάτι γερμανικό. Ήταν το… Μοχάμεντ!

Η πραγματικότητα στη νέα γερμανική κοινωνία αρχίζει να διαφαίνεται πολύ νωρίτερα απ΄ ότι υπολόγιζαν ακόμη και οι ίδιοι οι πάντα σχολαστικοί σε μελέτες και έρευνες, Γερμανοί. Η έλευση των μεταναστών δεν «εγκρίθηκε» μόνο για λόγους «ανθρωπιστικούς». Πίσω από το πρόσωπο της «καλής Γερμανίας», κρύβεται το συμφέρον. όπου συμφέρον στην προκειμένη περίπτωση, είναι η κάλυψη του δημογραφικού για τα επόμενα χρόνια. Οι Γερμανοί έχουν σταματήσει να γεννούν και η κυβέρνηση Μέρκελ έπρεπε με κάποιον τρόπο να λάβει τα μέτρα της. Διότι λιγότερος πληθυσμός, σημαίνει μικρότερη και λιγότερο εργατικό δυναμικό, με περισσότερους συνταξιούχους. Στο βάθος; Κατάρρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια…

Το 2018, στο Βερολίνο γεννήθηκαν πολλά παιδιά μεταναστών και δη μουσουλμάνων. Το Μοχάμεντ ήταν το πιο δημοφιλές όνομα στην πρωτεύουσα, ενώ ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών ονομάτων που δόθηκαν σε παιδιά, σε έξι από τις 16 πολιτείες. Εκτός από το Βερολίνο, το Μοχάμεντ ήταν στις κορυφαίες θέσεις στο Αμβούργο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο Σάαρλαντ και στο Hesse.

Τα ονόματα των κοριτσιών έμειναν… παραδοσιακά στη Γερμανία, καθώς το πρώτο σε προτιμήσεις ήταν το Χάνα και ακολούθησαν το Μία, Αιμιλία και Σοφία.

Η διαπίστωση στο Βερολίνο ήταν μία απόδειξη της ραγδαίας αλλαγής που συμβαίνει στην Ευρώπη. Το 2015, πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες εντάχθηκαν στο σχέδιο φιλοξενίας της Άνγκελα Μέρκελ. Οι ακραίες φωνές χτύπησαν άγρια την καγκελάριο. Όμως οι ίδιοι που φώναζαν και οι απόγονοί τους, θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια του γερμανικού κράτους, ακριβώς διότι οι μετανάστες και τα παιδιά τους, θα καλύψουν το δημογραφικό έλλειμμα των Γερμανών τα επόμενα χρόνια.



Πηγή: Πρώτο Θέμα