«Η Ζωζώ είχε στραβώσει με την Αλίκη. Είχε πάει στο καμαρίνι της και την άφησε να περιμένει απέξω»

0
48

Ένας σπουδαίος χορευτής και χορογράφος, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για όλους και για όλα, ενώ έκανε και πολλές αποκαλύψεις.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Γεωργία Βασιλειάδου.
Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Ιβάνωφ, ο οποίος ήταν πιο αποκαλυπτικός από ποτέ.

Με τη Βουγιουκλάκη γιατί δεν συνεργαστήκατε;

Η Αλίκη δεν με ήθελε στους θιάσους της γιατί μου είχε ζητήσει να της δώσω τα απομνημονεύματα της Ζωζώς Νταλμάς για να την υποδυθεί κι εγώ αρνήθηκα να της τα παραχωρήσω. Η αλήθεια είναι ότι η Ζωζώ δεν ήθελε την Αλίκη να παίξει τη ζωή της.

Είχαν διένεξη μεταξύ τους;

Η Ζωζώ είχε στραβώσει με την Αλίκη γιατί μια φορά είχε πάει στο καμαρίνι της και την άφησε να περιμένει ώρα απ’ έξω.

Πείτε μας για την Ντολμάς…

Η βιογραφία της έχει ολοκληρωθεί και είναι στα σκαριά να εκδοθεί. Τη γνώρισα σε ένα βαριετέ στον Πειραιά, στον θίασο της Φωφώς Λουκά. Όταν έφυγε από τον θίασο η Λουκά, πήραν την Νταλμάς στη θέση της. Στον θίασο αυτόν ήμουν κι εγώ. Όταν έβγαινε στη σκηνή η Νταλμάς, σειόταν το θέατρο από τα χειροκροτήματα. Τόσο μοναδική ήταν. Αλώστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Κεμάλ την ερωτεύτηκε σφόδρα, αλλά λόγω διαφορετικής θρησκείας δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

Ενώ ήταν ερωμένη τον Κεμάλ και είχε αποκτήσει αμύθητα πλούτη, πέθανε πάμπτωχη. Πώς συνέβη αυτό;

Θα μπορούσε να έχει τη μισή Αθήνα δική της. Μέσα στα απομνημονεύματα της λέει ότι είχε γίνει νονά σε 104 βαφτίσεις και είχε παντρέψει 45 ζευγάρια, προικοδοτώντας τα. Επίσης, είχε δώσει πολλά λεφτά στον Ερυθρό Σταυρό. Μέσα στο βιβλίο μάλιστα αναφέρουμε πως, όταν την είχε στο πλευρό του, στο παλάτι, ο πρίγκιπας της Αιγύπτου, εκείνη έφυγε, πήγε στη Θεσσαλονίκη και ανοικοδόμησε ένα γηροκομείο. Απέκτησε πολλά λεφτά, αλλά δεν κράτησε ούτε δραχμή. Σκέψου μόνο ότι πήγαινε κάθε τρεις και λίγο στο Παρίσι -την εποχή που στην Αθήνα υπήρχε μεγάλη φτώχεια- για να αγοράζει πανάκριβες τουαλέτες. Πέθανε πάμπτωχη σε έναν οίκο ευγηρίας, στον οποίο την είχα βάλει εγώ.

Τι σας έλεγε για την καριέρα της;

Δεν της συγχώρησαν ποτέ οι συνάδελφοι της στην Ελλάδα ότι ήταν ερωμένη του Κεμάλ Ατατούρκ. Της είχαν κόψει και την άδεια, με αποτέλεσμα να της απαγορεύεται να εργάζεται. Όμως κανείς δεν λέει ότι επί γερμανικής Κατοχής, μαζί με τον πλοίαρχο Βασίλη Λάσκο, λόγω κατασκοπίας, οι Γερμανοί τη σάπισαν στο ξύλο, με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί που κυοφορούσε.

Για δύο δεκαετίες διδάσκετε στη δραματική σχολή «Μαίρη Βογιατζή Τράγκα». Δεν έχετε κουραστεί έπειτα από 60 χρόνια καριέρας;

Τα νέα παιδιά μου δίνουν ζωή. Επιτρέψτε μου να αναφέρω τα ονόματα τους, ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης. Είναι οι Βαρβάρα Κυρίτση, Μάνος Πίσσιας, Θοδωρής Μουζής, Έλλη Μεϊμάρη, Χάρης Σεϊτανίδης, Αμαλία Σκυλάκη, Σοφία Γεωργοπούλου, Τάκης Δρόσος, Διονύσης Γεωργιάδης, Νατάσσα Χαδίρογλου, Αναστασία Χατζηαθανασίου και Ελένη Πυρρού. Με αυτά τα παιδιά στις 11 Μαΐου θα δώσουμε μια παράσταση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, για να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για την Κιβωτό του Κόσμου.

Πηγή: Espresso



Πηγή: Gossip-TV