Φαντασμαγορική βραδιά, άρχισε η ψηφοφορία

0
39

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο μεγάλος τελικός της φετινής Eurovision και η αγωνία για την ελληνική συμμετοχή κορυφώνεται καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα μας θα πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα.

Πως θα ψηφίσουμε


Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

 

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Ελληνική και κυπριακή συμμετοχή

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love» και την Κύπρο η Τάμτα με το τραγούδι Replay. H Ελένη Φουρέιρα έδωσε μια μικρή γεύση μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram για το τι θα δούμε στη σκηνή του Τελ Αβίβ ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει χωρίς αμφιβολία της εμφάνιση της Μαντόνα.Ο τελικός της 64ης διοργάνωσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 22:00 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ -. Η χώρα μας εμφανίζεται στην 13η θέση, ενώ η Κύπρος στην 11η θέση. Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 26 χώρες, οι οποίες προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς, τις χώρες των «Big Five» αλλά και την διοργανώτρια χώρα.

Greece - LIVE - Katerine Duska - Better Love - Grand Final - Eurovision 2019



Cyprus - LIVE - Tamta - Replay - Grand Final - Eurovision 2019



Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών, έχει ως εξής:

1. Μάλτα

2. Αλβανία
3. Τσεχία
4. Γερμανία
5. Ρωσία
6. Δανία
7. Άγιος Μαρίνος
8. Βόρεια Μακεδονία
9. Σουηδία
10. Σλοβενία
11. Κύπρος
12. Ολλανδία
13. Ελλάδα
14. Ισραήλ
15. Νορβηγία
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ισλανδία
18. Εσθονία
19. Λευκορωσία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Γαλλία
22. Ιταλία
23. Σερβία
24. Ελβετία
25. Αυστραλία
26. Ισπανία

Που θα μεταδοθεί

Ο σημερινός εκτός από την ΕΡΤ2 θα μεταδοθεί στο κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Οικοδεσπότες και του τελικού θα είναι ο Ερέζ Ταλ, η Μπαρ Ραφαέλι, ο Ασσί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.

Δείτε εδώ τις εμφανίσεις της Κατερίνας Ντούσκα και της Τάμτα στον πρώτο ημιτελικό:

Greece - LIVE - Katerine Duska - Better Love - First Semi-Final - Eurovision 2019



Cyprus - LIVE - Tamta - Replay - First Semi-Final - Eurovision 2019



Τα προγνωστικά για Ελλάδα, Κύπρο και το φαβορί

Από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν τα στοιχήματα λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019. Η Ελλάδα που εκπροσωπείται από την Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love» κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση στον α’ ημιτελικό, με τα προγνωστικά όμως να την κατατάσσουν στην 15η θέση (ανάμεσα στους 26 φιναλίστ). 

Από την άλλη, η Τάμτα που εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Replay» έκανε μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση στον α’ ημιτελικό, ωστόσο αυτή την ώρα βρίσκεται στην 14η θέση των στοιχημάτων. 

Ωστόσο, οι θέσεις αλλάζουν συνέχεια και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα πριν τη βραδινή ψηφοφορία.

Με εξαίρεση την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκεται σταθερά η Ολλανδία, από τη δεύτερη θέση και κάτω γίνονται διαρκώς ανακατατάξεις.



Πηγή: Πρώτο Θέμα