Το Ιράν αρνείται συνομιλίες με τις ΗΠΑ

0
41

«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι η αντίσταση και μόνο», δήλωσε ο πρόεδρος Ρουχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των συνομιλιών και της διπλωματίας, αλλά όχι υπό τις σημερινές συνθήκες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι η αντίσταση και μόνο», δήλωσε ο πρόεδρος Ρουχανί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε νωρίτερα χθες Δευτέρα ότι το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί πολύ εχθρική στάση έναντι της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ πρόσθεσε μολαταύτα απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για να μιλήσει σε εκδήλωση στην Πενσιλβάνια πως συνεχίζει να έχει την πρόθεση να διεξαγάγει συνομιλίες με τους ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές.



Πηγή: Πρώτο Θέμα