Η Ήπειρος πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις

0
51

Η Ήπειρος που θέλουμε και οραματιζόμαστε, είναι εκείνη που περιγράφεται με σαφήνεια στο όνομα της παράταξης «Ήπειρος Όλον», όπως λέει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

«Το τρίπτυχο «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία», είναι οι κατευθυντήριοι άξονες του οράματός μας για την Ήπειρο. Μια Περιφέρεια που είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει πρόσωπο, να πιστέψει στις δυνάμεις της και τα πολλά της πλεονεκτήματα. Μία Ήπειρο που θα βαδίσει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό, «στίβο» του σύγχρονου κοινωνικού, οικονομικού, πολιτισμικού και αυτοδιοικητικού ελληνικού και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι!

Η Ήπειρος πρέπει να είναι παρών, ενεργά, και να συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στην παραγωγή του εγχώριου ΑΕΠ, με την υπεραξία των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδέες και προϊόντα με ονομασία προέλευσης! Προτεραιότητά μας η προώθηση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών γεωργικών της προϊόντων για να τονώσουμε τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα και να ενισχύσουμε τόσο την παραγωγή τους όσο και το εισόδημα των χιλιάδων, σκληρά εργαζόμενων παραγωγών της Ηπείρου. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, να εξασφαλίσουμε πόρους, να καταστήσουμε ευνοϊκό το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ήπειρο, ώστε να επενδύσουν υγιείς επιχειρηματίες, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, σταθερές, ποιοτικές, μακροπρόθεσμες, εστιασμένες στην καινοτομία, την πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τον τουρισμό και τον πολιτισμό! Θέλουμε, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, μία Περιφέρεια που να αναπτύξει τις δομές και τις υπηρεσίες, στην Υγεία και την Πρόνοια. Μία Περιφέρεια που θα στηρίζει τους αδύναμους και τους έχοντες ανάγκη στήριξης, μένοντας στο πλευρό τους και δείχνοντας πως νοιάζεται για εκείνους και τους στηρίζει έμπρακτα».

Η παρουσίαση του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον»

Στην ομιλία κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του συνδυασμού σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει ως υποψήφιος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση που έχει σε αυτό το εγχείρημα από την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους και κατόπιν, από το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του, τους οποίους και χαρακτήρισε ως δεύτερη οικογένειά του, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή του σε εκείνους, αλλά και το ομαδικό πνεύμα που διέπει την παράταξη. Περιέγραψε συνοπτικά τις κατευθυντήριες γραμμές και τη φιλοσοφία που διαπνέει τον συνδυασμό «Ήπειρος Όλον», που είναι το τρίπτυχο «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία». Αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης που σκοπεύει να ακολουθήσει και το οποίο θα εμπεριέχει και θα αγκαλιάζει όλους τους Ηπειρώτες και όλες τις Ηπειρώτισσες, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Εν συνεχεία, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και στις 4 περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου!



Πηγή: Πρώτο Θέμα