Επιθυμητό σωματικό βάρος υπό προϋποθέσεις

0
58

Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με το σωματικό τους βάρος, είναι ελάχιστοι. Συνήθως, κάποιοι θέλουν να χάσουν βάρος και άλλοι να πάρουν.Για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε θα πρέπει πρώτα μέσα μας να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον τρόπο διατροφής μας, για να είμαστε καλύτερα σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Όχι για τους άλλους, αλλά για εμάς και μόνο. Επειδή θέλουμε να έχουμε αρχικά ένα υγιές σώμα εσωτερικά και μετά ένα όμορφο σώμα εξωτερικά.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει ούτε σε μια βδομάδα, ούτε σε ένα μήνα, ειδικά όταν έχουμε μεγάλη απόκλιση από το βάρος-στόχο. Η μετάβαση, πρέπει να γίνει με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, ώστε η διατροφή που θα ακολουθούμε, να γίνει τρόπος ζωής μελλοντικά και να διατηρήσουμε το βάρος που επιθυμούμε.

Φυσικά, αυτό θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια κάποιου διαιτολόγου-διατροφολόγου, ο οποίος θα υπολογίσει πόσο φαγητό χρειάζεται να καταναλώνουμε ανά ημέρα, καθώς και τις τροφές που θα μας παρέχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, στις ποσότητες που χρειάζεται το σώμα μας. Γιατί δεν είναι σωστό ούτε να μην τρώμε τίποτα για να χάσουμε βάρος, ούτε να τρώμε όλη μέρα γλυκά και τηγανιτά για να πάρουμε βάρος.

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στο να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, είναι το κίνητρο που έχει ο καθένας μας. Αν ξεκινάμε δίαιτα επειδή μας το είπε κάποιος ή επειδή έρχεται καλοκαίρι, το πιο πιθανό είναι μετά από λίγο να τα παρατήσουμε.

Ο καθένας έχει τον δικό του λόγο που θέλει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής. Άλλος για να έχει περισσότερη ενέργεια, άλλος για να φτιάξει την εμφάνισή του και άλλος για θέματα υγείας. Το θέμα είναι να βρούμε μέσα μας τον λόγο που όταν τον φέρνουμε στο μυαλό μας να μην μας αφήνει να τα παρατήσουμε.

Λένε, πως πρέπει να τρώμε, όχι για το σώμα που έχουμε, αλλά για το σώμα που θέλουμε να αποκτήσουμε. Δηλαδή, όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, πρέπει να τρώμε σαν να έχουμε λιγότερο βάρος, σαν να μη χρειαζόμαστε τόση ποσότητα τροφής. Και όταν θέλουμε να πάρουμε βάρος, να τρώμε σαν να είμαστε σε μεγαλύτερο σώμα, με περισσότερη ανάγκη για τροφή. Όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε το σωματικό βάρος που επιθυμούμε, αρκεί να έχουμε πολλή υπομονή, ισχυρή θέληση και να πιστέψουμε πως αξίζει η όλη προσπάθεια, για να δώσουμε στον εαυτό μας το καλύτερο που μπορούμε. Λοιπόν; Αξίζει;

Pin It



Πηγή: Health Web