Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

0
30

Φθηνά την γλίτωσε η Αθήνα σήμερα εν μέσω γενικής πτώσης σε Ευρώπη και Αμερική.

Η Αθήνα, όμως, έφθασε σε ρεκόρ τζίρου για την περίοδο ύψους 450 εκατ. ευρώ με το πακέτο της Πανγαία ( 390 εκατ. ευρώ ) και την εισαγωγή των μετοχών της Eurobank.

Η εικόνα των αγορών ήταν πολύ κακή καθώς Γερμανία και Γαλλία έχαναν πάνω από 1,8% ενώ η αμερικανική αγορά έχανε πάνω από 400 μονάδες.

Η ελληνική αγορά έχανε πάνω από 1% και το μεσημέρι ανέκαμψε, ωστόσο προς το τέλος επανήλθαν οι ρευστοποιήσεις εξαιτίας του κακού ανοίγματος στις ΗΠΑ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 725,56 μονάδες χάνοντας 0,81%.

Συνεχίστηκε η τάση των προηγούμενων ημερών στις τράπεζες καθώς αγορές γίνονται σε Αlpha Bank- Πειραιώς και πωλήσεις σε Εθνική – Eurobank, εξαιτίας της πρόσφατης ανόδου των δυο τελευταίων. Οι επενδυτές θεωρούν πιο ακριβές την Eurobank και Εθνική λόγω του υψηλότερου δείκτη P/bv, έτσι τα funds που προχωρούν σε συναλλαγές per trade – όπως αποκαλούνται – αγοράζουν την μια μετοχή λ.χ Πειραιώς και πωλούν την άλλη.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, όλες με αναγωγή επί των αναποφάσιστων δίνουν μια μέση διαφορά 7,5% μεταξύ της Ν. Δ και του Σύριζα. Οι στοιχηματικές εταιρείες μάλιστα δίνουν ως φαβορί την νίκη πάνω από έξι μονάδες.

Βουτιά 6,04% για την Eurobank με 26,1 εκατ,. τεμάχια – καθώς εισήλθαν οι νέες μετοχές από την συγχώνευση με την Grivalia. Με πτώση 3,83% η Εθνική στα 1,981 ευρώ. Κέρδη 2,39% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,649 ευρώ – καθώς υπάρχει βάσιμη προσδοκία να κλείσει το deal με την πώληση των κόκκινων δανείων. Άνοδος 1,07% για τον ΟΤΕ στα 11,29 ευρώ. Κέρδη 1,67% για τον ΟΠΑΠ στα 8,54 ευρώ. Πτώση για την Βιοχάλκο στα 2,935 ευρώ. Με πτώση πάνω απο 1% Μυτιληναίος και Μπέλα. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 450,2 εκατ.ευρώ καθώς σήμερα η Invel απέκτησε το 32,6% της Πανγαία, μέσω δυο πακέτων ύψους 390 εκατ. ευρώ με τιμή 4,68 ευρώ,



Πηγή: Πρώτο Θέμα