Βαριές απώλειες για τη στερλίνα εν αναμονή της παραίτησης Μέι

0
41

Η τελευταία προσπάθεια της Μέι να αποσπάσει υποστήριξη για το σχέδιό της αναφορικά με το Brexit, ξεσήκωσε ανταρσία χθες μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου που υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, βαθαίνοντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία

Νέα βουτιά κάνει σήμερα η στερλίνα, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την ημερομηνία της παραίτησής της.

Το βρετανικό νόμισμα σημειώνει βαριές απώλειες τις τελευταίες ημέρες. Η τελευταία προσπάθεια της Μέι να αποσπάσει υποστήριξη για το σχέδιό της αναφορικά με το Brexit, ξεσήκωσε ανταρσία χθες μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου που υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, βαθαίνοντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία.

Η στερλίνα, υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του δολαρίου σε νέο χαμηλό 4,5 μηνών και συγκεκριμένα στα 1,2609 δολάρια. Είναι η χειρόυερη επίδοση του μήνα μέχρι στιγμής ενώ συνολικά έχει χάσει το 3,3% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

Πτώση 0,3% σημείωνε και έναντι του ευρώ στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, καθώς η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας ήταν στο 1:88,385 πένες, κάτω από τα χθεσινά χαμηλά. Σημειώνεται ότι η στερλίνα υποχωρεί εδώ και 14 συνεχόμενες συνεδριάσεις έναντι του ευρώ.



Πηγή: Πρώτο Θέμα