Προβάδισμα επτά μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

0
34

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4% – Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, που έχει το κυβερνών κόμμα. 

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταφέρνει να υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο.

Συντριπτικό, τέλος, είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καθώς προηγείται με διαφορά 46,9 μονάδων! Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 63,5%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει μόλις 16,6%.



Πηγή: Πρώτο Θέμα