Το βίντεο με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ευρωεκλογές

0
43

Ο Ρέτσο είναι 26 χρονών, φοιτητής πληροφορικής και μένει στο Άαχεν.

Σήμερα ας δούμε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα». Έτσι ξεκινάει το βίντεο διάρκειας 55 λεπτών του Ρέτσο, ενός νεαρού ο οποίος ανεβάζει συστηματικά βίντεο στο κανάλι του στο Youtube. Η CDU κατά τη γνώμη του είναι το κόμμα που καταστρέφει το μέλλον των νέων, δεν έχει απαντήσεις όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, κατά τη διακυβέρνησή της έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και η Γερμανία έχει συμμετάσχει σε εγκλήματα πολέμου. Τέλος ασκεί ασκεί και για την πολιτική του κόμματος σχετικά το κλίμα.

Το βίντεο ανέβηκε πριν από πέντε ημέρες και μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα είχε 5,5 εκατομμύρια κλικ, 621.000 like και σχεδόν 108.000 σχόλια. Έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία φέρνοντας σε αμηχανία το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, το οποίο τελικά αναγκάστηκε την Πέμπτη να απαντήσει με ανοιχτή επιστολή προς τον Ρέτσο στην επίσημη ιστοσελίδα του. «Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα με πολλά μέλη και προγράμματα που βασίζονται σε αξίες», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή μεταξύ άλλων. Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πάουλ Τσίμιακ κάλεσε τον Ρέτσο να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε αυτά που γράφει. «Έλα να συζητήσουμε για την κριτική σου στην CDU αλλά σε παρακαλώ άκουσε κι εμάς πώς βλέπουμε τα πράγματα», έγραψε χθες στο twitter.

Ο Ρέτσο είναι 26 χρονών, φοιτητής πληροφορικής και μένει στο Άαχεν. Τα βίντεο του μέχρι σήμερα είχαν περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Πηγή: thetoc.gr

Πηγή: eReportaz