Eurovision 2019: Νέο φιάσκο με τη βαθμολογία- Ποια χώρα δεν έπρεπε να περάσει στον τελικό;

0
87

Αυτά τα λάθη έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή της θέσης κατάταξης των χωρών που είδαμε στον τελικό.

Αυτό, όμως, που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει για άλλη μια φορά την θέση των χωρών, αλλά πολλά περισσότερα, αφού το λάθος στη βαθμολογία έγινε στον Β’ ημιτελικό και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού, χώρα που έπρεπε να πάει.

Πάμε να δούμε τι συνέβη!

Συγκεκριμένα η RAI αποκάλυψε τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας στον τελικό και τον ημιτελικό, και διαπιστώθηκε πως η κατάταξη των χωρών στην Ιταλική τηλεψηφοφορία ήταν διαφορετική από την βαθμολογία που έδωσε τελικά η Ιταλία στον Β’Ημιτελικό.

Μάλιστα από τα νούμερα που έδωσε η RAI φαίνεται πως στην 10η θέση του Ιταλικού televoting βρέθηκε η Λιθουανία και θα έπαιρνε 1 βαθμό από την Ιταλία, κάτι που όμως δεν συνέβη στην βαθμολογία της Ιταλίας στο televoting τoυ Β’Ημιτελικού.

Αυτός ο βαθμός θα ήταν καθοριστικός για την Λιθουανία, η οποία όχι μόνο θα ισοφάριζε με την Δανία στην 10η θέση του Β’ Ημιτελικού με 94 βαθμούς, αλλά θα την ξεπερνούσε στην ισοβαθμία καθώς η βαθμολογία στο televoting ήταν καλύτερη, με αποτέλεσμα η Λιθουανία να έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό και όχι η Δανία η οποία μάλιστα κατατάχθηκε στην 12η θέση του τελικού!

Όπως, ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον εκπρόσωπο της Λιθουανικής τηλεόρασης LRT να δηλώνει: «Η κατάσταση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Εμείς, ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας, έχουμε υποστεί ηθική και βαθμολογική αδικία. Ενδέχεται να έχουμε επαρκείς πληροφορίες για να αναγνωριστεί αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, ο τραγουδοποιός και ο ερμηνευτής θα μπορούσε να απαιτήσει σημαντική οικονομική αποζημίωση. Όταν το τραγούδι ακούγεται σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, η ανταμοιβή του συγγραφέα για την αναπαραγωγή του τραγουδιού δύο φορές είναι σημαντικά υψηλότερη από όταν ακούγεται μόνο μία φορά».

Ο εκπρόσωπος της Λιθουανίας από την άλλη φαίνεται πως αυτό να μην τον απασχολεί και τόσο πολύ και να είναι της άποψης «ότι έγινε, έγινε» αφού δήλωσε: «Έκανα ό, τι μπορούσα, αλλά ότι έγινε, έγινε. Όσοι ήταν στο τελικό ήταν άξιοι γι’αυτό, και δεν βλέπω τον λόγο να τους χτυπήσω άσκοπα ή να τους στερήσω τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα».



Πηγή: Gossip-TV