Και άλλο λάθος στη Eurovision 2019

0
72

Οι Ιταλοί στο β’ ημιτελικό της φετινής Eurovision, έδωσαν λάθος βαθμολογία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RAI. Κανονικά, στην 10η θέση οι Ιταλοί είχαν κατατάξει την Λιθουανία, όμως στο αποτέλεσμα δεν εμφανίστηκε ποτέ ο ένας πόντος που θα έπαιρναν οι Λιθουανοί.

Αυτός ο ένας πόντος τη διαφοράς θα τους είχε κατατάξει στον τελικό, καθώς με 94 ψήφους στη βαθμολογία, θα ισοβαθμούσαν με τη Δανία! Κατά την ισοβαθμία, θα έπαιρναν το «πράσινο φως» για τον τελικό, καθώς στη βαθμολογία του televoting ήταν καλύτεροι σε σχέση με τους Δανούς, που εκεί κατετάγησαν 12οι!

Αυτό φυσικά δεν είναι το μοναδικό φιάσκο. Οι Λευκορώσοι τιμωρήθηκαν και αφαιρέθηκε η ψηφοφορία τους λόγω διαρροής των αποτελεσμάτων τους. Αυτό έφερε και αλλαγές στην κατάταξη του τελικού, με την Κύπρο να ανεβαίνει δύο θέσεις.

Το εν λόγω λάθος της Ιταλίας στέρησε από τους Λιθουανούς, το “εισιτήριο” να μετέχουν στον τελικό, κάτι, που εκνεύρισε τους εκπροσώπους της λιθουανικής τηλεόρασης LRT. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Εμείς, ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας, έχουμε υποστεί ηθική και βαθμολογική αδικία. Ενδέχεται να έχουμε επαρκείς πληροφορίες για να αναγνωριστεί αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, ο τραγουδοποιός και ο ερμηνευτής θα μπορούσε να απαιτήσει σημαντική οικονομική αποζημίωση. Όταν το τραγούδι ακούγεται σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, η ανταμοιβή του δημιουργού για την αναπαραγωγή του τραγουδιού δύο φορές είναι σημαντικά υψηλότερη από όταν ακούγεται μόνο μία φορά», ανέφερε εκπρόσωπος της LRT.

Ωστόσο, ο ερμηνευτής του τραγουδιού Γιούρι Βεκλένκο, δεν το πήρε κατάκαρδα και δήλωσε τα εξής: «Έκανα ό, τι μπορούσα, αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Όσοι ήταν στο τελικό ήταν άξιοι γι’ αυτό, και δεν βλέπω τον λόγο να τους χτυπήσω άσκοπα ή να τους στερήσω τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα».



Πηγή: Πρώτο Θέμα