Ρώσος αξιωματούχος πλάκωσε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν είναι διεφθαρμένος

0
26

Απροσδόκητη εξέλιξη είχαν για έναν δημοσιογράφο οι ερωτήσεις που έθεσε σε Ρώσο αξιωματούχο που φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση διαφθοράς.

Πρωταγωνιστής ο επικεφαλής περιφέρειας στην Σιβηρία, Σεργκέι Ζάιτσεφ, ο οποίος οργίστηκε τόσο πολύ από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου που τον σήκωσε στον αέρα και τον πέταξε με δύναμη στο πάτωμα!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος άρχισε να ρωτά τον Ζάιτσεφ, ο οποίος είχε εκλεγεί με το κόμμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τα χρήματα για το πολυτελές καινούργιο σπίτι του.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε, μάλιστα, τον Ζάιτσεφ αν τα χρήματα προήλθαν από τα πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την ανακατασκευή σπιτιών που καταστράφηκαν σε φωτιές το 2015.

«Τι στο καλό με ρωτάτε τώρα;» απάντησε οργισμένα ο Ρώσος αξιωματούχος. Η επόμενη κίνησή του ήταν να σπρώξει το μικρόφωνο με τον δημοσιογράφο να αντιδρά. «Γιατί με σπρώχνετε; Έχω περισσότερες ερωτήσεις, έχω ακόμα ερωτήσεις για το σπίτι σας…» ακούγεται να λέει στον Ζάιτσεφ.

Ο εκτός εαυτού αξιωματούχος στη συνέχεια σήκωσε στον αέρα και πέταξε στο πάτωμα τον δημοσιογράφο. Αμέσως μετά συνεργάτες του Ζάιτσεφ μπήκαν στο γραφείο και πέταξαν έξω τόσο τον δημοσιογράφο όσο και τον εικονολήπη.



Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το σπίτι του Ζάιτσεφ κατασκεύασε η εταιρεία που ανέλαβε το έργο αποτέχευσης για τα σπίτια που καταστράφηκαν σε φωτιά το 2015.

Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις ρωσικές αρχές με τον Ζάιτσεφ να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια αν κριθεί ένοχος για παρεμπόδιση δημοσιογράφου.

Η ίδια επιτροπή θα ερευνήσει και τις κατηγορίες σε βάρος του αξιωματούχου.

spiti-zai

Σημειώνεται ότι μετά το επεισόδιο το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν απέβαλε από τις τάξεις του τον εν λόγω αξιωματούχο.



Πηγή: Πρώτο Θέμα