Ξεκίνησε η μάχη του σταυρού για τους κορυφαίους

0
66

Με τον Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε χθες η Φώφη Γεννηματά, αύριο βλέπει τον Παύλο Γερουλάνο

Θετικός στην προοπτική να διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή είναι ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τον ίδιο να προτιμά τον Νότιο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών.

Το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και διάφορα εναλλακτικά σενάρια ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ευελιξία που χρειάζεται για να κλείσει το παζλ των ψηφοδελτίων που συμπληρώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση που είχαν Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Σγουρός.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί το ραντεβού με τον Παύλο Γερουλάνο ενώ από τη Δευτέρα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα κορυφαία στελέχη. Με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το ζητούμενο είναι αν θα είναι η όχι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατίας.

Σε ότι αφορά στον Γιώργο Καμίνη πρέπει να επισημανθεί πως ο τέως Δήμαρχος Αθηνών βρίσκεται στη… Χίο. Για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Τριαντάφυλλου, αλλά και για να διερευνήσει την προοπτική να είναι εκεί υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν και ένα σήμα από τον Νίκο Παπανδρέου, αν και εκτιμούν πως ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού δε θα θελήσει να είναι υποψήφιος, καθώς είναι ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αχαΐα.

Τέλος, σε ότι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη διευκρινίστηκε πως θα παραμείνει στην Ευρωβουλή. Σε συνάντηση που είχε με συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά λύθηκε η παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί, καθώς υπήρξε η αίσθηση ότι θα παραιτηθεί και διεκδικήσει έδρα στη Βουλή.

Βέβαια, είναι προφανές πως θα ενταχθεί στον προεκλογικό σχεδιασμό.



Πηγή: Πρώτο Θέμα