Ο ανεπίδεκτος Πολάκης και η ψύχραιμη απάντηση της Αρβελέρ

0
103

Κατά κοινή ομολογία, ο Παύλος Πολάκης συνέβαλε με τον τρόπο του, εξ αντιδιαστολής, αποφασιστικά στην πανηγυρική εκλογή του Στέλιου Κυμπουρόπολου. Κανονικά ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής της ΝΔ πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα σαν το μπόι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κι ας είναι ψηλός. Όχι αδίκως ο Παύλος Πολάκης έγινε στόχος πολλών επικρίσεων από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με το επιχείρημα ότι με το ήθος και το ύφος του έκανε μεγάλη ζημιά στο κυβερνών (ακόμα) κόμμα.

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, έστω και όχι αυστηρά, το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κάνει κράτει, να σταματήσει τις εμπρηστικές αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. Δεν την λες και παράλογη απαίτηση. Κάθε ανάρτησή του πλήγωνε βαθιά το προφίλ της κυβέρνησης, πόσο μάλλον το “ηθικό της πλεονέκτημα”. Προφανώς το διάλειμμα τελείωσε, μιας και ο πληθωρικός Παύλος από τα Σφακιά επανεμφανίστηκε δριμύτερος.

Αυτή την φορά έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ. Πρόκειται για μία διεθνούς κύρους βυζαντινολόγο, η οποία τιμά την χώρα καταγωγής της ως σύμβολο επιστημοσύνης, δημιουργικότητας και γυναικείας ακαδημαϊκής ισχύος. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στα 700 χρόνια ιστορίας του.

Είναι επίσης πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Στην πολυετή ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις σε αξιόλογους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Για το έργο της έχει τιμηθεί με πλήθος βραβεία και διακρίσεις σε πολλές χώρες. Και αν δεν αρκούσαν όλα τα παραπάνω, η συγκεκριμένη κυρία είναι πλέον 92 ετών.

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, ούτε καν μία στοιχειώδης πολιτική σύνεση, ή έστω ένα αίσθημα αυτοπροστασίας, δεν σταμάτησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από το να απαντήσει σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στην Καθημερινή, στην οποία υπήρχε αναφορά στο πρόσωπό του. Επιβεβαιώνοντας περίτρανα την αμετροέπεια που του προσάπτουν, αλλά και την επικοινωνιακή ζημία που με τις γνωστές κραυγές του έχει προκαλέσει στο κόμμα του, “στόλισε” και την κυρία Αρβελέρ.

Μένοντας πιστός στο δόγμα “εμείς και οι άλλοι”, “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, την τοποθέτησε στο μέτωπο των πολιτικών του εχθρών, προσάπτοντάς της μεταξύ άλλων τη θέση της στο δημοψήφισμα του 2015 (υπέρ του ΝΑΙ), αλλά και την έλλειψη γνώσης σχετικά με τα επιτεύγματα του υπουργείου του! Χάρισε, λοιπόν, την κα Αρβελέρ, ένα παγκόσμιο σύμβολο της ελληνικής διανόησης, στον πολιτικό του αντίπαλο, ισχυριζόμενος ότι «είναι άνθρωπος του Μητσοτάκη». Με μία πρωτοφανή επιπολαιότητα έκανε και αυτό το δώρο στην αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει εθνικών εκλογών.

Όπως ήταν φυσικό η στάση του αυτή πυροδότησε ένα διαδικτυακό τρολάρισμα δίχως τέλος. «Ο #Πολάκης τα “έχωσε” και στην #Αρβελέρ. Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρά». «Τι να μας πει εμάς ρε Παυλάρα η κυραΛένη των σαλονιών της Σορβόνης, ε; Υπερμέγιστε κουρσάρε του καστράτου των Σφακίων;» και άλλα παρόμοια. Η ακαδημαϊκός, απαντώντας στην Καθημερινή αντιμετώπισε με ολίγον στωικότητα και αναδρομή στο παρελθόν, ενθυμούμενη μία συμβουλή που της είχε δώσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης: «Μην απαντάς ό,τι και αν πουν για εσένα».

Αυτή η συμβουλή θα ήταν χρήσιμη και στην περίπτωση της επίθεσης που της εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης. Όπως αποδεικνύεται, όμως, αυτός είναι ανεπίδεκτος συμβουλών. Εκτός κι αν ο πονηρός, ξαναπιάνει το νήμα και ξαναπαίζει το γνωστό παιχνίδι που αρέσει στους φανατικούς συριζαίους, πιστεύοντας ότι έτσι θα τα καταφέρει να επανεκλεγεί. Μην ξεχνάμε ότι είναι υποψήφιος στα Χανιά, όπου εκλέγεται και ο αστός Γιώργος Σταθάκης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά μπορεί να βγάλει μόνο έναν βουλευτή. Ο καθείς και τα προεκλογικά όπλα του…



Πηγή: Πρώτο Θέμα