«Το παραμύθι δεν έχει δράκο»

0
35

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι το παραμύθι για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα δεν πουλάει στον ελληνικό λαό

Μήνυμα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ακόμη και εάν χρειαστεί για λόγους προστασίας να γίνει εντός της Βουλής των Ελλήνων και να μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση, έστειλε από την Πτολεμαΐδα, ο πρόεδρος της, ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι είναι θέμα Δημοκρατίας η πραγματοποίηση του και “να ισχυριζόμαστε σήμερα ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε απόπειρα για την πραγματοποίησή του, είναι εξευτελιστικό για την χώρα και την δημοκρατία”. Στην συνέχεια κατηγόρησε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνους για αυτή την κατάσταση. “Το ΚΚΕ, ο επιχειρησιακός του βραχίονας και η κυβέρνηση, δεν ήθελαν να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ”, ανάφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και συμπλήρωσε ότι “είναι γνωστό ότι αυτές οι δυνάμεις που έχουν την ίδια ιδεολογική αφετηρία, ότι δεν ελέγχουν, θέλουν να το διαλύσουν”.

Σχολιάζοντας την έκτακτη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σε ότι αφορά τις απαιτήσεις συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που ζητούν να υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ανάφερε ότι “μου θυμίζουν δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014”. Τότε συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος “ήταν ένα παραμύθι που είχε δράκο. Τώρα δεν ξέρω εάν υπάρχει δράκος. Ξέρω ότι αυτό το παραμύθι δεν πουλάει στον ελληνικό λαό”. Πρόσθεσε ακόμη ότι στις διεθνείς συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει “δεν έχει ακούσει καμία τέτοια αξίωση”.

Ο κ.Παναγόπουλος μιλώντας στα συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε την ανησυχία του για τα ευρήματα της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) /ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση.

Τα στοιχεία της έκθεσης παρουσίασε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης. Ο κ. Αργείτης σημείωσε ότι “οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τα ευρήματα μας”. Ανέφερε ότι η Ελληνική οικονομία “είναι σε εύθραυστη κατάσταση”, διαπίστωσε ότι έχουμε “μείωση του επίσημου ποσοστού ανεργίας” παρατήρησε όμως ότι οι θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι αμοιβές είναι χαμηλές. Διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει “μείωση στους δείκτες της φτώχειας στο γενικό πληθυσμό” ενώ στην παραγωγική διάρθρωση της Οικονομίας “δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή”. Τέλος επεσήμανε ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι μια από τις περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας.



Πηγή: Πρώτο Θέμα