Θα στηρίξουμε οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή είναι αποδεκτό από τους Παλαιστινίους

0
44

Οποιαδήποτε λύση υπό τις ΗΠΑ δεν μπορεί να επιβληθεί στους Παλαιστινίους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Αλ-Θάνι

Το Κατάρ θα αποδεχθεί οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή που θα είναι αποδεκτό από τους Παλαιστινίους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε λύση υπό τις ΗΠΑ δεν μπορεί να επιβληθεί στους Παλαιστινίους.

“Από όσα είδαμε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ των Παλαιστινίων και των ΗΠΑ”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. “Η θέση μας παραμένει πολύ σταθερή: Θα υποστηρίξουμε οποιοδήποτε σχέδιο το οποίο οι Παλαιστίνιοι θα είναι πρόθυμοι να δεχθούν”.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να εκπονήσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν “αυτοδιάθεση”, ωστόσο ο ίδιος σταμάτησε να υποστηρίζει ένα παλαιστινιακό κράτος και εξέφρασε αβεβαιότητα ως προς την ικανότητα των Παλαιστινίων να αυτοκυβερνώνται.

Το αμερικανικό σχέδιο υπό τον Τζάρεντ Κούσνερ θεωρείται από τους Παλαιστίνους και ορισμένους άραβες αξιωματούχους και πολιτικούς ως ένα σχέδιο για να κλείσει το παλαιστινιακό ζήτημα.



Πηγή: Πρώτο Θέμα