Ένα οικονομικό smartphone με χαρακτήρα flagship!

0
63

Είναι ένας άλλος κόσμος, αυτός που έχει φέρει η τεχνολογική έκρηξη στην κινητή τηλεφωνία. Αν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο φακός ενός επαγγελματία φωτογράφου αποτύπωνε με μαεστρία την έννοια της παρουσίας, όχι απαραίτητα της ανθρώπινης, σε διάφορους χώρους, σήμερα αυτή δυνατότητα δίνεται σε μια μεγαλύτερη γκάμα ανθρώπων, μέσω των σύγχρονων smartphones.

Φυσικά οι συγκροτημένες γνώσεις των επαγγελματιών δεν αντικαθίστανται με ευκολία, ωστόσο αυτό που συμβαίνει με την τεχνολογία των κινητών έχει αλλάξει τα δεδομένα. Δίδεται ως παράδειγμα η πορεία του κινεζικού γίγαντα «Huawei», που τις τελευταίες σεζόν έχει στρέψει με επιτυχία τα φώτα πάνω του, κερδίζοντας σημαντική μερίδα του λέοντος στην κινητοβιομηχανία.

Η σχεδιαστική εξέλιξη των τηλεφώνων του τεχνολογικού brand και κυρίως η συνεργασία του με την κορυφαία Leica για τις τριπλές κάμερες που επιλέγει να φοράει στα εκλεκτά smartphones, δίνουν το στίγμα της εποχής, αλλά και των προσδοκιών της εταιρείας στη σχέση της με τους καταναλωτές. Τα λανσαρίσματα των premium τηλεφώνων της στις σειρές P20, Mate 20, P30 ήταν η αρχή για να συμπεριληφθεί ένα τεχνολογικό αγαθό υψηλής αισθητικής στην καθημερινότητα των gadget freaks και να ωθήσει ακόμα περισσότερους να προσεγγίσουν την τέχνη της φωτογραφίας -ακόμα και να ασχοληθούν σε βάθος με αυτή.

Τα σύγχρονα λειτουργικά, η αντοχή, η αισθητική και κυρίως η απόδοση των φωτογραφιών τους ήταν εκείνα τα στοιχεία που έδωσαν το κίνητρο στους καταναλωτές να βάλουν το χέρι (αρκετά) βαθιά στην τσέπη για να τα αποκτήσουν και να μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε μικρούς «σκηνοθέτες» της ζωής τους. Ξαφνικά τα προσωπικά άλμπουμ και προφίλ στα social media των χρηστών, γέμισαν με φωτογραφίες και βίντεο τραβηγμένα λες και έχει προηγηθεί λήψη από εξειδικευμένους φωτογράφους. Κι όμως στα credits εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά των premium smartphones της Huawei.

Ακριβώς όμως, επειδή η εταιρεία γνωρίζει η σχέση με τους πελάτες και το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού δεν διατηρούνται μόνο με την ικανοποίηση του οικονομικά ανώτατου target group της, προχώρησε στην αναβάθμιση των φθηνότερων συσκευών της. Και το λανσάρισμα του P30 lite το επιβεβαιώνει. Με τιμή λίγο κάτω από τα €400, δηλαδή τα μισά απ’ ό,τι στοιχίζει το P30 και περίπου το 40% του κόστους ενός P30 Pro, η συσκευή δίνει τη δυνατότητα στο αντίστοιχο καταναλωτικό επίπεδο να μυηθεί στην εμπειρία που αναπτύσσει και προσφέρει η κινεζική τεχνολογική πραγματικότητα, εκ μέρους της Huawei.

scene1

Το design του κινείται στην ίδια αισθητική με το P30 και P30 Pro. H τεχνητή νοημοσύνη στο λειτουργικό του δίνει δυναμικό «παρών» και εδώ. Η αντοχή της μπαταρίας επίσης. Ο αποθηκευτικός χώρος ικανοποιεί και με το παραπάνω την καθημερινότητα ενός απαιτητικού χρήστη. Το highlight, όμως, και σε αυτή τη σειρά, είναι η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής. Με ανάλυση 48 MP, 8 MP και 2 MP, οι δύο πρώτες διαθέτουν ευρυγώνιο και υπερ-ευρυγώνιο φακό αντίστοιχα, ενώ η τρίτη είναι επιφορτισμένη με την ανάλυση του βάθους πεδίου για τη δημιουργία του περίφημου εφέ bokeh (θόλωμα παρασκηνίου). Και οι τρεις μαζί συμβάλλουν για εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακόμα και σε βραδινές λήψεις. Οι φακοί του P30 lite αποδίδουν στην κυριολεξία την αιχμή της τεχνολογίας και δίνουν νέους τρόπους στον άνθρωπο να διαδρά με τα προϊόντα της τεχνολογίας.

Ακολουθούν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του:

Huawei P30 Lite

Οθόνη 6.15’’ LTPS IPS LCD FHD+ (2312 x 1080, 415ppi)

Επεξεργαστής octa-core Kirin 710 SoC
Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-G51 MP14 GPU
Μνήμη RAM 4GB/6GB
Αποθηκευτικός χώρος 128GB (επέκταση με microSD)
Τριπλή κάμερα 48MP f/1.8 με PDAF και E.I.S. + 8MP f/2.4 FF + 2MP f/2.4 depth
Εμπρόσθια κάμερα 24MP f/2.0 με Portrait mode
dualSIM
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος
WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2 + LE, NFC, GPS, 4G LTE
Λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9
Μπαταρία 3340mAh με φορτιστή 18W
Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm
Διαστάσεις 152.9 x 72.7 x 7.4 mm
Βάρος 159gr

huawei-p30-lite-review-2



Πηγή: Πρώτο Θέμα