Ποτέ δεν ζήτησα θέση, σύντροφοι, κόφτε το

0
36

Μέσω twitter και με μια οργισμένη ανάρτηση διαψεύδει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ότι ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε όταν δεν του δόθηκε. Μάλιστα, αφού κατηγορεί για ψεύδη και υποκρισία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι ο ίδιος ποτέ του δεν ζήτησε θέση και ουδείς, αυτή τη φορά, δεν του πρότεινε οτιδήποτε, για να καταλήξει «σύντροφοι κόφτε το».

Ειδικότερα, ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε στο twitter: «Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το» Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά

Σημειώνεται ότι η ρήξη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- Κοτζιά επιβεβαιώθηκε χθες όταν έγινε γνωστό ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, η ρήξη επισημοποιήθηκε και μέσω ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, σύμφωνα με την οποία η κίνηση “δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ακολουθούθησαν… μύδροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε επιστολή της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση”. Μάλιστα, η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και ο κ.Κοτζιάς έσπευσαν μέσω twitter να «αποκληρώσουν» πολιτικά, στελέχη όπως ο Νίκος Κοτζιάς, η Γεωργία Γεννιά και ο κ.Ντζιμάνης, λέγοντας ότι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή: Πρώτο Θέμα