Σημαντικοί οι μπακάληδες για την ελληνική οικονομία

0
27

Οι υπολογισμοί άλλωστε έγιναν με την συνδρομή της συζύγου Τσακαλώτου, επισημαίνει

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε τις προβλέψεις του «προβλέψεις μπακαλικής», έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις “μπακαλικής”. Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, αρχικά ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε ως σημαντική τη συμβολή των μπακάληδων στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας όμως ότι οι υπολογισμοί– που προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού- είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι δικοί του και μάλιστα τους χαρακτήρισε μετριοπαθείς.

Αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον.



Πηγή: Πρώτο Θέμα