Οργίασαν οι λαθρϋλοτόμοι και οι ζωοκλέφτες στη δυτική Ελλάδα

0
13

Τα κυκλώματα των λαθροϋλοτόμων άρχισαν ήδη να συγκεντρώνουν προμήθειες για τα καυσόξυλα που θα πουλήσουν τον χειμώνα

Καλά- καλά δεν μπήκε το καλοκαίρι και τα κυκλώματα των λαθροϋλοτόμων άρχισαν ήδη να συγκεντρώνουν προμήθειες για τα καυσόξυλα που θα πουλήσουν τον χειμώνα! Όπως γίνεται κάθε χρόνο, μάλιστα, δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ξένες περιουσίες για να εξασφαλίσουν “μαύρο” κέρδος, όπως έκαναν στην Ηλεία.

Οι επιτήδειοι βρήκαν αφύλακτο το αγροτεμάχιο ενός κατοίκου περιοχής της Πηνείας και δεν δυσκολεύτηκαν να τρυπώσουν μέσα για να μετατρέψουν ολόκληρο τον ελαιώνα του σε… κούτσουρα! Οι δράστες πρέπει να παρέμειναν πολλές ώρες στο χώρο, αλλά όταν έφυγαν δεν άφησαν ούτε… οδοντογλυφίδα από τα 140 ελαιόδεντρα που τεμάχισαν με τσεκούρι! Ο ιδιοκτήτης έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι οι ελπίδες του να πουλήσει την παραγωγή του πήγαν στο βρόντο και ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων και ερευνούν για τον εντοπισμό των δραστών.

*** Όμως, στις περιοχές της δυτικής Ελλάδας δρουν ανενόχλητοι και οι ζωοκλέφτες και μάλιστα σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες αρπάζουν μεγάλο αριθμό ζώων και τα μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά. Κάπως έτσι, οι άγνωστοι που εισέβαλαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα στη Βόνιτσα άρπαξαν συνολικά 105 αμνοερίφια και έγιναν καπνός! Ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε στους αστυνομικούς του τμήματος Ακτίου- Βόνιτσας ότι η ζωοκλοπή έγινε μεταξύ 15 Μαΐου και 11 Ιουνίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων.



Πηγή: Πρώτο Θέμα