Κύμα ρουσφετιών λίγες μέρες πριν τις εκλογές

0
38

Με απόφαση Μπουλαξή στην γραμματεία της ΡΑΕ γνωστή ηθοποιός 

Με μαζικές προσλήψεις 20 μέρες πριν τις εκλογές γενικεύεται το κύμα τακτοποιήσεων στην Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας με διαδοχικές αποφάσεις του Προέδρου Νίκου Μπουλαξή, στις οποίες περιλαμβάνονται και επιλογές έκπληξη.

Μια ματιά στη μακριά λίστα όσων εξασφάλισαν παράταση της σύμβασης ή την πρόσληψή τους στην Αρχή είναι και η κυρία Μαρία- Ελένη Ράδου, ηθοποιός –απόφοιτη του ΤΕΙ αρχιτεκτονικής τοπίου και ανθοκομίας της Άρτας, γνωστή στο πανελλήνιο από τις σαγηνευτικές εμφανίσεις της στα τηλεοπτικά πλατό του Σπύρου Παπαδόπουλου και της εκπομπής στην «Υγεία μας».

Η κ. Ράδου προσλήφθηκε από τον κ. Μπουλαξή (επιλογή της κ. Όλγας Γεροβασίλη) αρχικά στην γραμματεία της ΡΑΕ για ένα μήνα με λήξη της θητείας της στις 30 Ιουνίου. Πριν από λίγες μέρες (10 Ιουνίου) όμως με νεότερη απόφασή του η θητεία της γοητευτικής καλλιτέχνιδας που καθήλωσε τα ανδρικά βλέμματα με το τσιφτετέλι που χόρεψε σε τηλεοπτική εκπομπή, ανανεώθηκε για ένα χρόνο όπως αντίστοιχα και για τους 51 συμβασιούχους της Αρχής.

Δείτε το τσιφτετέλι της κυρίας Ράδου:



Με την προκήρυξη των εκλογών, ο Πρόεδρος της Αρχής ήταν από τους πρώτους που έκρουσαν το καμπανάκι για την υποστελέχωση της ΡΑΕ και τον κίνδυνο η αρχή να μην προλάβει να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έληγαν 30 Ιουνίου αν δεν υπήρχε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το θέμα επιλύθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ίδρυμα Νιάρχος στην οποία συμπεριλήφθηκε και η απαλλαγή της διοίκησης από αγωγές τρίτων.

Μολονότι όμως η τροπολογία αφορούσε επιστημονικό προσωπικό της Αρχής φαίνεται ότι η ανάγκη της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα δικά της ρουσφέτια υπηρετήθηκε από την δυνατότητα που έδωσε η τροπολογία να καλυφθούν 79 οργανικές θέσεις στην ΡΑΕ εκτός ΑΣΕΠ. Στην πραγματικότητα η ρύθμιση προέβλεπε την κατάρτιση προσωρινών πινάκων με αξιοκρατικά κριτήρια από την ΡΑΕ με την εποπτεία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των προσλήψεων και να καλυφθούν οι ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό. Ωστόσο με την ρύθμιση αυτή φαίνεται ότι άνοιξε το παράθυρο για διευθέτηση κομματικών και ρουσφετολογικών προσλήψεων.



Πηγή: Πρώτο Θέμα