Δείτε σε βίντεο να επιτίθεται σε ακτιβίστρια ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών!

0
58

Μετά την επίθεση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιος για την Ασία Μαρκ Φιλντ.

Το βίντεο τον δείχνει να αρπάζει βίαια από το σβέρκο ακτιβίστρια της Greenpeace που συμμετείχε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου στο Λονδίνο με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας του χρηματοπιστωτικού κόσμου της Βρετανίας και του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, όπου και κατόρθωσαν να εισέλθουν ακτιβιστές της Greenpeace.

Τη στιγμή που μία ακτιβίστρια ντυμένη με επίσημο φόρεμα και μία εσάρπα με το σύνθημα «Climate Urgency» έκανε τον γύρο των τραπεζιών, ο Μαρκ Φιλντ, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος,
φέρεται να την πιάνει από το λαιμό και να την πετάει στην κυριολεξία έξω από την αίθουσα! Το περίεργο επίσης είναι πως ακολούθησαν χειροκροτήματα…(;)

Η συμπεριφορά αυτή έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία και κατακραυγή στα τοπικά ΜΜΕ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «είδε το στιγμιότυπο και βρήκε τις εικόνες ανησυχητικές», σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της.«Ο Μαρκ Φιλντ απαλλάσσεται των καθηκόντων του όσο θα διαρκεί η έρευνα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της.

O Μαρκ Φιλντ ζήτησε συγγνώμη αργότερα. «Μέσα στην σύγχυση, πολλοί προσκεκλημένοι αισθάνθηκαν ότι απειλούνται, πράγμα κατανοητό, και όταν μία διαδηλώτρια προχώρησε προς το μέρος μου, αντέδρασα ενστικτωδώς», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Δεν υπήρχε ασφάλεια και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου φοβήθηκα μήπως είναι οπλισμένη»…
Αυτή ήταν η απάντησή του.

 

 

Πηγή: eReportaz