«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι και θα είναι αυτοδύναμη»

0
76

Η Έμη Λιβανίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η απόφασή της να συμπορευθεί με τη Νέα Δημοκρατία στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου, ελήφθη μετά από πολλή σκέψη. Η γνωστή δημοσιογράφος με μακρά θητεία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα ηλεκτρονικά μέσα βούτηξε στα βαθιά νερά της πολιτικής, πιστεύοντας ότι μπορεί να συμβάλλει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια νέα πορεία για την χώρα.

Μιλώντας στο «Protothema.gr» εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση αυτή, τι θέλει να πράξει αν εκλεγεί, αν πιστεύει στην αυτοδυναμία και ποια είναι η δική της θέση της σε ότι αφορά τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Από τη Δημοσιογραφία, υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ. Πως και το αποφασίσατε;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Ξέρετε, είμαι στη δημοσιογραφία από το 2000. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, Ant1, Alter, Star, Blusky, Αθήνα 9.84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες Ηλεκτρονικές Εφημερίδες παγκοσμίως προβάλλοντας σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το ομώνυμο με το λεύκωμα πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να «περάσουμε» αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω όχι. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο την καθημερινότητα του κόσμου μέσα από την εξάπλωση της Προσφοράς θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει προτεραιότητα για όλους μας. Και για να δώσω πρώτη το καλό παράδειγμα, επέλεξα να μην κάνω μια τυπική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Προτίμησα να διοργανώσω μια φιλανθρωπική συναυλία, στην οποία καλώ τον κόσμο να φέρει ένα δεύτερο ρούχο, το οποίο θα δοθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών –την οποία και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για τη συνεργασία της- προκειμένου να μοιραστεί σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη. Έτσι, δίνουμε το καλό παράδειγμα. Έτσι κάνουμε την κοινωνία μας πιο δυνατή. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Αυτό ξέρω να κάνω και το κάνω καλά! Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο τους!

Αν εκλεγείτε βουλευτής ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον εκλογικό σας τομέα;

Μα ασφαλώς να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. να συμμετέχω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την προβολή των καλών προτύπων και της προσφοράς στην κοινωνία μας. Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζεται ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Αφορά τη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος Πολιτισμός της Καθημερινότητας.

Γιατί πιστεύετε ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. τον κ. Πικραμμένο;

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποκατάσταση ενός ανθρώπου που με το κύρος του κοσμεί τα κοινά σε ολόκληρη τη διαδρομή του. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ως πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην Πρωθυπουργός, έχει να προσθέσει με το ήθος του πολλά στην ελληνική Βουλή. Και μια που με ρωτάτε για τα ψηφοδέλτια να σας πω ότι σημαντική και σημειολογικά συμβολική είναι και η παρουσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην τελευταία θέση του Επικρατείας. Ο Κωνσταντίνος που δεν ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, συμβολίζει την ευρεία διεύρυνση και την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσει το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων που θέλουν επιτέλους η χώρα να προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο σύνολο των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη τη χώρα, όπου έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Όπως είμαι και εγώ, άλλωστε. Αναμφισβήτητα, το μήνυμα της ριζικής ανανέωσης είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της χώρας.

Θα είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία; Τι θα γίνει με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Χρυσή Αυγή;

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι –και θα είναι- αυτοδύναμη. Και αυτό για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός αυτοσκοπός. Είναι αυτοσκοπός όμως για την καλύτερη διοίκηση της χώρας. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για όλους. Για να έρθει η ανάπτυξη παντού. Για την άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Την επανεκκίνηση των ξεχασμένων αξιών, όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη. Γι’ αυτό θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω ένα τεράστιο κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες στη γιορτή της δημοκρατίας. Και εδώ έρχεται το σχόλιό μου για Κυριάκο Βελόπουλο και Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι το ανάχωμα και προς τον αριστερό και προς τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Το όραμα για την Ελλάδα του αύριο είναι μια Ελλάδα ενωμένη. Με πολιτικές για όλες και όλους. Όπως λέει ο Κυριάκος είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να μην μπουν εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν στη δημοκρατία αλλά δεν της επιστρέφουν τίποτα. Αλλά και για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να δούμε τη διαδρομή του καθενός και να σκεφτούμε λίγο αν αυτές οι διαδρομές είναι διαδρομές που αξίζουν πραγματικά να εκπροσωπηθούν στη Βουλή την επόμενη μέρα.

Τα εθνικά μας θέματα είναι στην επικαιρότητα. Θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική απειλή για την εθνική μας κυριαρχία;

Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Νηφαλιότητα και παραίνεση για χαμηλούς τόνους για να μην ξεφύγει η κατάσταση και αποφασιστικότητα για να μην φανεί ότι η νηφαλιότητα σημαίνει υποχωρητικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να δράσει ομόθυμα. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό ενδεχομένως να εκληφθεί ως αδυναμία για τη χώρα. Ας μην αφήσουμε κανέναν να αμφισβητήσει ότι η χώρα είναι ενωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Αναμφισβήτητα, η εθνική ομοψυχία είναι παράγοντας εθνικής ισχύος. Όμως, επειδή αυτό δεν πρέπει να είναι ένα από σύνθημα η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς για να την εξασφαλίσει. Κάτι το οποίο σε πρώτη φάση δεν έπραξε. Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τέτοιο θέμα για προεκλογική χρήση.



Πηγή: Πρώτο Θέμα